I lyset av alt kaoset som foregår i klubben om dagen har Joan Laporta erklært at han ønsker «å gjenreise klubbens prestisje», og at han samler folk han stoler på til et prosjekt som stadig blir mer spennende, ifølge ham selv.

Laporta i FC Barcelona

Laporta har vært med på å gjenreise optimismen og det sportslige nivået i FC Barcelona tidligere da han selv ble valgt som klubbpresident i 2003. Den gangen befant FC Barcelona seg i en dårlig fase, mens Real Madrid på deres side var i meget godt driv og best i Spania. I sesongen 2002-2003 havnet tittelen hos Real Madrid som hadde 78 poeng, mens Barcelona havnet helt nede på femteplass med 56 poeng, hele 22 poeng bak erkerivalen – noe måtte gjøres.

Så entret Laporta presidentstolen sommeren 2003, sammen med et nytt og relativt ungt styre. En stor utskiftning av spillerstallen ble gjennomført, der blant annet Ronaldinho ble signert, og Frank Rijkaard ble ansatt som ny manager. Samme sesong ble Valencia serievinnere, men viktigst av alt, Barcelona kom på andreplass to poeng foran Real Madrid på fjerdeplass. Dette markerte en snuoperasjon som ble starten på flere suksessfulle år – som vi jo kjenner til.

I 2006 slo Laporta gjennom den femårige avtalen med UNICEF hvor klubben årlig donerte 1.5 millioner euro til hjelpeorganisasjonen og UNICEF-logoen prydet den blårøde drakten. Etter Laporta forlot klubben signerte klubben draktsponsor med Qatar Foundation og senere Qatar Airways, noe Laporta gikk hardt ut i media og kritiserte.

Laportas plan for FC Barcelona i dag

Selv om FC Barcelona ikke befinner seg i en like dårlig epoke, sportslig sett, som da Laporta tok over i 2003, er det definitivt nok av ting å ta tak i på det administrative plan. Og kanskje er det nettopp i sånne type situasjoner, som kan minne litt om 2003, at Laportas sterkeste sider får utfolde seg.

På fredag annonserte 57-åringen at han igjen ønsker å inntre som klubbens president. Her er noen av hans utsagn fra sport.es:

– Vi ønsker å gjenreise klubbens prestisje. Jeg samler folk til et prosjekt og blir stadig mer spent. Jeg ønsker å returnere og jeg er kapabel til det. Jeg kommer til å bestemme meg ved slutten av dette året, eller på nyåret.

– FC Barcelona er «tre-miliarder-klubben». En milliard inn, en milliard ut og en milliard i gjeld.

– Man må tenke nøye gjennom hvordan man skal reversere den prekære økonomiske situasjonen klubben befinner seg i.

– Dette er et prosjekt jeg jobber med. Det skal bli mulig å presentere et troverdig ordning som vil hjelpe til å forbedre Barças image som organisasjon.

Joan Laporta har fire ligatitler, to Champions League og én seier i VM for klubblag å vise til under sitt presidentskap på Camp Nou. Han prøvde å bli gjenvalgt i 2015 med 33.03% av stemmene, men da vant Josep Maria Bartomeu med 54.63% av stemmene. Kan Joan Laporta være rett mann for FC Barcelona denne gangen?