De hvitkledde trakk det lengste strået i det 180. El Clásico-oppgjøret.

REAL MADRID 2 – 0 FC BARCELONA

Kampfakta
71′, 1-0 ved Vinícius Júnior (Toni Kroos)
90+2′, 2-0 ved Mariano Díaz (Daniel Carvajal)
Gule/røde kort:
Vinícius Júnior, Carvajal – Real Madrid.
Alba, Messi – Barcelona.

En skuffende kveld i hovedstaden

Første omgang
Forholdsvis rolig åpning av kampen, anledningen tatt i betraktning. Los Blancos starter med å legge seg relativt dypt, mens gjestene tar kontroll over banespillet. Etter hver åpner det seg store rom begge veier, uten at noen av lagene er presis nok til å få omtelling for det. Omtrent halvveis i omgangen har både Griezmann og Marcelo hver sin store sjanse, men igjen er utførelsen for svak. Tempoet i kampen tar seg etter hvert opp og i løpet av en par minutter kommer Barcelona til tre svært store sjanser. Samtidig er de hvitkledde svært farlig frempå, men heldigvis er det få som har dårlige beslutningstaking enn Vinícius. Begge lagene går dermed til pause uten mål i protokollen.
Andre omgang
Ter Stegen er nærmest udelaktig i løpet av kampens første 55 minutter, men i det 56. minuttet varter tyskeren enn redning som bare han selv kan varte opp med. Isco hamrer ballen mot lengste kryss og hele Bernabéu reiser seg fra setene for å juble. Barças sisteskanse har imidlertid andre planer og dytter ballen over mål med en usedvanlig lang arm. Los Blancos tar sakte, men sikkert grep om kampen. Etter 70 minutter scorer Vinícius via foten til et utstrekt Piqué. På overtid fastsetter innbytteren Mariano Díaz sluttresultatet til 2-0.

Spillervurderinger

Ter Stegen 2:
Die Mauer hindrer på egenhånd at de hvitkledde tar ledelsen ved Isco med en redning fra øverste hylle. Kunne muligens gjort noe med det første målet, til tross for at den går via Piqué. Prestasjonen på 2-0-målet er imidlertid ikke noe å skrive hjem om.
Semedo 3:
Har for det meste god kontroll defensivt og nøytraliserer lenge trusselen som Vinícius normalt utgjør, men den ene gangen det glipper blir det skjebnesvangert. Portugiseren har flere gode bidrag fremover og er en trussel for Madrid-forsvaret. Nivået faller utover kampen – i likhet med de fleste andre i Blaugrana-farger.
Piqué 3:
Geri spiller spiller en solid kamp og avverger flere store Madrid-sjanser ved sterk posisjonering i eget felt. Blir imidlertid for passiv ved 1-0-scoringen og dytter til slutt ballen forbi ter Stegen.
Umtiti 2:
Blir løpende etter Madrid sine angripere ved et par anledninger, men har for det meste brukbar kontroll i lengre deler av kampen. Er likevel ikke like sentral som sin stoppermakker.
Alba 1:
Den hissige spanjolen er en løs kanon på dekk. Pådrar seg et særdeles unødvendig kort tidlig i kampen og er heldig som slipper unna det andre. Har nesten ikke offensive bidrag fremover etter pause.
Arthur 2:
Får endelig tillit fra start av Setién, men lar muligheten tildels gå ubenyttet hen. Nære ved å putte 1-0 etter drøye halvtimen, men blir hindret av Courtois. Likevel klarer ikke brasilianeren å markere seg nevneverdig.
Busquets 5 (BB):
Briljerer sentralt med Cruyff-dragninger og nydelige første-berøringer. Har også en mesterlig gjennombruddspasning til Messi som hadde vært en målgivende verdig. Styrer Barcelona fra midten og er banens klart beste – selv om konkurransen var laber.
De Jong 2:
Er langt fra så delaktig i kampen som han burde være, mye grunnet at han ikke spiller i sin foretrukne posisjon. Er nesten ikke involvert i andre omgang.
Vidal 1:
Er god når han får takle og herje, men ikke fullt så god når han blir spilt opp både feilvendt og rettvendt. Dessverre er det sistnevnte det er mest bruk for og dermed blir prestasjonene deretter.
Messi 2:
Litt snodig kamp av argentineren. Er naturligvis delaktig fremover, men klarer dessverre ikke å utgjøre tungen på vektskålen – som han ofte gjør.
Griezmann 2:
Farlig frempå flere ved flere anledninger og gjør mye bra i siste tredjedel, uten at han får uttelling for det. Blir usynlig i store perioder i andre omgang.

Innbyttere:

Braithwaite 2:
Kommer inn og er umiddelbart nære ved å utrette noe stort. Blir likevel tilnærmet udelaktig resten av kampen.