FC Barcelona har kommet til enighet med SC Braga om en overgang for Trincão verd 31 millioner euro. 20-åringen har signert en femårskontrakt og utkjøpsklausulen lyder på 500 millioner euro.

Ungt talent med EM-gull

Francisco Trincão ble født 29. Desember 1999 i Viana do Castelo i Portugal. Han startet sin karriere i ungdomslagene i Vianense og FC Porto før SC Braga ble hans hjem. 28. Desember 2018 debuterte han på førstelaget i en cupkamp mot Vitoria FC. Siden den gang har han fått 29 kamper og scoret tre mål. Bare denne sesongen har han spilt 21 kamper, scoret 3 mål og notert seg for 6 målgivende.

Trincão har også spilt for aldersbestemte lag på landslaget til Portugal og er for øyeblikket en del av U21-stallen. I 2018 var han en av nøkkelspillerne for Portugal som vant U19-EM – Trincão endte som toppscorer med 5 mål, og assistkonge med 3.

Venstrebent og trives i angrep

Den unge portugiseren kan spille hvor som helst i angrep, men spiller vanligvis på en av flankene. Francisco Trincão er en kjapp og teknisk begavet spiller med et godt overblikk, noe som gjør han til en kreativ kreatør der framme. Han kan også utfordre med sine gode dribleferdigheter.