Gårsdagens pressekonferanse og presentasjon av Quique Setién ble nøye dekket av media og fans verden over. Vår nye manager virket både strålende fornøyd og en smule emosjonell over å ha fått denne muligheten. Med et smil om munnen signerte han kontrakten, tok bilder, mottok drakt med sitt navn, og stilte opp på pressekonferanse hvor hans første ord fra sjefsstolen samsvarte godt med Barças filosofi. Her er noen av høydepunktene:

Takknemlig

– Det er en veldig spesiell dag for meg. Først vil jeg takke institusjonen for muligheten de har gitt meg. Så, er jeg nødt til å fortelle hvor entusiastisk og spent jeg er på dette prosjektet.

Fotballfilosofien til Barcelona

– Veien til seier går gjennom attraktiv fotball. Den beste måten å vinne på er å spille god fotball, og det ønsker jeg å holde fast ved i lang tid.

– Jeg har nytt Barcelonas fotball fra utsiden, på TV. Jeg har analysert Barça-stilen, og jeg kommer til å legge til mine detaljer.

– Jeg elsker Barça sitt DNA.

Tillit til egne idéer

– Jeg kan garantere at mitt lag vil spille god fotball. Jeg har vist det i de tidligere lagene jeg har vært i.

La Masia

– Barça har et ekstraordinært ungdomsakademi. Jeg kommer til å lete etter unge spillere – når noen kommer opp [fra akademiet] gir det hele stallen ny energi. De vil få sjanser til å bli en del av førstelaget.

Motivasjon

– Jeg ankommer med energi og håper det smitter over på spillerne. Normalt sett er ikke det noe problem. Jeg håper på å være en motivasjon [for spillerne].

– Hver gang en ny manager tar over et lag stimulerer det stallen. Dette har jeg allerede lagt merke til på den første treningsøkten, og jeg ønsker å vedlikeholde det ut hele sesongen.

Den nåværende stallen

– Talentet er der. Jeg er en ærlig og direkte person, og vil gjøre det jeg kan for å få spillerne til å jobbe.

– De har fått meg til å nyte fotballen. Hver dag – hver kamp.

Messi

– Han er unik og spesiell.

– Jeg er ennå ikke klar over hva det innebærer å være manager for verdens beste fotballspiller og hans lagkamerater. I går satt jeg stille og fredelig i mitt hjem, mens i dag befinner jeg meg her på Ciutat Esportiva.

Ernesto Valverde

– Jeg setter pris på jobben han har gjort, og han forlater FC Barcelona på toppen av tabellen. Det ønsker jeg å takke ham for. Det er mye av hans arbeid her som vil komme til god nytte for oss.