Atleti dro det lengste strået etter en heseblesende andre omgang der VAR havnet i fokus.

FC BARCELONA 2 – 3 ATLÉTICO MADRID

Kampfakta
46′, 0-1 ved Koke (Ángel Correa)
51′, 1-1 ved Lionel Messi (Luis Suárez)
62′, 2-1 ved Antoine Griezmann
81′, 2-2 ved Álvaro Morata
86′, 2-3 ved Ángel Correa (Álvaro Morata)
Gule/røde kort:
Piqué, Suárez, Vidal, Neto – Barcelona.
Party, Savić, Felipe, Llorente – Atlético Madrid.

VAR overprøvde fotballmagi i Saudi-Arabia

Første omgang
Spillet på banen startet med omtrent det samme nivået på banen som på tribunen; mildt sagt labert. Barcelona tar seg litt opp etter hvert og dominerer banespillet, men klarer ikke å skape det helt store. Etter drøye 20 minutter er Messi farlig frempå etter veggspill med Alba, og det er kun en god Jan Oblak som hindrer argentineren mål. Lagene går til pause på stillingen 0-0 etter en omgang der Barça dominerte.
Andre omgang
Andre omgang start omtrent å ille som overhodet mulig; kun 20 sekunder er spilt da Koke spilles gjennom og triller deg sikkert til venstre for Neto. 0-1. Kamera fokuserer på en tydelig molefonken Valverde, men så smeller det; Suárez demper et innlegg fra Vidal før han gir den til Messi som på utrolig vis krangler seg gjennom to forsvarere og dunker ballen forbi en sjanseløs Oblak med høyreslegga. 1-1.
En liten stund senere varter tidenes beste igjen opp med magi; kommer seg på utrolig vis forbi en forsvarer før han demper den og triller den kaldt og rolig i vestre hjørne. Messi blir imidlertid fradømt målet etter at dommer ser på VAR-skjermen. De nye handsreglene er klare og dermed har ikke dommer noe annet valg enn å annullere målet. Men kun et drøyt minutt senere får Barcelona målet sitt ved Griezmann. 2-1. Med femten minutter igjen på kampuret blir Barça igjen frarøvet nok et mål – denne gang som følge av en høyst tvilsom offside på Vidal.
Dramatikken i Saudi-Arabia er på ingen måte over med det. Correa spilles gjennom og blir tatt av Neto. Morata setter straffen sikkert. 2-2. Etter 85 minutter spilles Correa nok en gang gjennom og 2-3 er et faktum.

Spillervurderinger

Neto 2:
Brasilianeren starter kampen bra, men havner etter hvert i fokus for noen uheldige involveringer. Kan ikke lastes for 0-1-målet. Straffen han lager trekker ned og kunne nok med fordel gjort mer på Atléticos tredje mål.
Roberto 2:
Har en del snodige involveringer og har et par håpløse innlegg uten som tilsynelatende er sendt uten mål og mening. Sover i markeringsspillet på 0-1-målet.
Piqué 2:
Blir altfor passiv i forsvarsspillet på to av Atlético sine mål og blir fullstendig fraløpt. Scorer egentlig en fint mål, men en tvilsom offside i forkant ødelegger.
Umtiti 2:
I likhet med sin stoppermakker blir Umtiti for passiv ved et par anledninger. Spiller egentlig jevnt over en grei kamp, men baklengsmålene trekker ned.
Alba 3:
Kombinerer fint med Messi ved et par anledninger og er nære ved å notere seg for en målgivende. Nydelig innlegg i forkant av 2-1-målet. Spanjolen varter heller ikke opp med imponerende forsvarspill.
De Jong 3:
Litt anonym kamp fra den teknisk begavede nederlenderen. Gjør for det meste det han skal, uten noen klart negative involveringer.
Busquets 4:
Blekkspruten leverer en god kamp og styrer midtbanen i store deler av kampen. Har god kontroll og bidrar til at Barcelona dominerer banespillet.
Vidal 4:
Chileneren er ute etter å vise seg frem for Valverde og viser som vanlig glød og innsats på banen. Har flere viktige involveringer offensivt og skaper stadig problemer for Los Rojiblancos.
Messi 5 (BB):
Er tydelig spillesugen og scorer to nydelige mål, men blir dessverre frarøvet det ene av dem. Herjer med Atlético-forsvaret og står bak det meste av det Barça skaper.
Suárez 4:
I bunn og grunn en oppløftende kamp av uruguayaneren. Har jevnt over mange prestasjoner gjennom hele kampen og er fint frempå med hodet som tvinger Oblak til å gi retur på 2-1-målet. Kombinerer fint med Messi og Suárez ved flere anledninger.
Griezmann 4:
Franskmannen gjør mye bra med ball og er flere ganger nære scoring før han endelig sender Barcelona opp i 2-1. Kunne fint ha notert seg for minst enda et mål, men det blir med et ene. Er en konstant trussel mot Atleti.