Barcelona avsluttet 2019 med målfest og til tider festfotball. Suarez ble den store helten med hattrick i målgivende og mål.

FC BARCELONA 4 – 1 ALAVÉS

Kampfakta
14′, 1-0 ved Antoine Griezmann (Luis Suárez)
45′, 2-0 ved Arturo Vidal (Luis Suárez)
56’, 2-1 ved Pere Pons (Rubén Duarte)
56’, 3-1 ved Lionel Messi (Luis Suárez)
75’, 4-1 ved Luis Suárez (Straffe)
Gule/røde kort:
Samuel Umtiti (67’), Jordi Alba (88’) – Barcelona.
Aleix Vidal (66’), Mubarak Wakaso (67’) Rodrigo Ely (84’) – Alavés.
Sulten Barcelona
Etter en skuffende opptreden mot Real Madrid, hadde Barcelona mye å revansjere. Det vistes i starten av første omgang, hvor katalanerne gikk ut i hundre. Før det hadde gått ti minutter hadde både Vidal og Messi vært farlig frempå, men ble avblåst for offside. I det 14 minutt kom Suárez i innleggs posisjon på høyresiden, og fikk lagt inn til Griezmann. Franskmannen hadde ingen problemer og avsluttet nede i nærmeste hjørne, 1-0 til Barcelona. Kampen jevnet seg noe mer ut etter hvert i omgangen og de store sjansene uteble. Men Messi og Griezmann kombinerte fint på en Barca kontring, hvor Messi fikk lagt inn mot Pique, dessverre klarte ikke han å få en fot på ballen. På tampen av omgangen rullet Barcelona opp ett angrep og Suárez leverte ballen til Arturo Vidal, som kontant dunket ballen i lengste hjørne, fra en vanskelig vinkel. Barcelona gikk inn til pausen med en 2-0 ledelse.
Målrik andre omgang:
Andre omgang startet noe jevnere og det var Alavés som scoret først. Litt ut av ingenting så fikk Alavés slått ett innlegg, innlegget var perfekt og Pere Pons fikk enkelt ekspedert ballen bak en sjanseløs ter Stegen. 2-1. Gjestene fortsatte å føre kampen og Barcelona vaklet og slet. Alavés sin gode periode resulterte dog ikke i noen store målsjanser, og Barca slapp unna med skrekken. I det 69’ minutt så mottar Messi ballen fra Suárez i mellomrommet, omringet av motstandere avanserer han noen meter før han på klassisk Messi vis skrur ballen forbi keeper og i mål. 3-1. Med Messis mål så får Barca mer arbeidsro, og noen minutter senere så vinner Suárez tilsynelatende en corner. VAR hadde dog plukket opp at Suarez sin heading treffer en Alavés spiller i armen, og dømmer ett svært strengt straffespark til Barcelona. Suárez er iskald fra 11-meteren og setter den kontant til høyre for keeper og øker ledelsen til 4-1. Barcelona roer ned kampen og kontrollerer inn en 4-1 seier.
Marc-André ter Stegen 3:
Sisteskansen får svært lite å bryne seg på. I første omgang er tyskeren knapt borti i ballen. Han får dog mer å gjøre i Barcelonas svake periode i andre omgang. Er også på bærtur når han skal klarere ett dårlig tilbakespill fra Roberto. Tar det han skal og har kontroll på utspillene. Sjanseløs på reduseringen til Alavés.
Sergi Roberto 3:
Arbeider opp og ned langs siden sin. Holder bredden i angrepet og kombinerer greit med Messi. Skaper dog lite. Har en farlig pasning/tilbakespill i andre omgang som kunne gitt Alavés en utligning. Blir ellers satt på få prøver. Godkjent.
Gerard Piqué 3:
Har som resten av laget svært lite å gjøre i første omgang og har god kontroll på Alavés sine angripere. Burde klart å score på Messis pasning i første omgagn. Sliter som resten av forsvaret i perioder av andre omgang.
Samuel Umtiti 3:
Som sin stoppermakker har han stort sett kontroll på det som kommer. Sover som resten av forsvaret på Alavés sin redusering. Gjør ellers svært lite ut av seg resten av kampen.
Jordi Alba 3:
Løper utrettelig opp og ned langs linjen i 90 minutter. Kombinerer fint med Messi flere ganger, uten at han skaper noen store sjanser. Helt ok kamp fra venstrebacken.
Sergio Busquets 4:
Styrer midtbanen til tider, og har flere strøkne pasninger til medspillerne sine. Sliter som resten av laget i en dårlig periode av andre omgang. Har en uheldig involvering i forkant av reduseringen, hvor han blir stemplet, og han burde muligens fått friskpark i den situasjonen.
Arturo Vidal 4:
Åpner kampen med ett frekt brassespark. Løper mye og prøver til stadig true bakrommet bak Alavés sitt forsvar. Scorer ett fint mål på tampen av første omgang. Forsvinner utover i andre omgang, og er ikke like toneangivende.
Carles Aleñá 3:
Bruker lang tid på å komme inn i kampen og er lite involvert. Jobber seg inn og er med på å opprettholde tempoet og ballinnehavet. Viser fine tendenser når han spiller på få touch og byr opp til veggspill. Kunne dog bidratt med mer.
Antoine Griezmann 4:
Begynner å bli varm i Barca trøyen etter hvert. Åpner målfesten med en fin avslutning. Jobber utrettelig begge veier når det trengs. Offensivt er han svært delakitg i første omgang, for så å forsvinne i andre perioder. Alt i alt en god kamp av Griezmann
Lionel Messi 5:
Ett uromoment i gjennom hele kampen. Slår noen lekne pasninger over motstandens forsvar, men medspillere klarer ikke alltid å utnytte det. Har noen fine dribleraid og målet hans er det klasse over. Meget bra kamp av trollmannen.
Luis Suárez 5 BB:
Suárez leverer en glimrende kamp, hvor han noterer seg for tre målgivende og ett mål. Kombinerer fint med Messi og Griezmann til tider, og vi så en bevegelig og sulten Suárez. Banens beste.