Siden Juli 2018 har Eric Abidal vært ansatt i FC Barcelona som fotballdirektør da han tok over jobben etter Roberto Fernández. Etter seks år i klubben som spiller har han naturligvis god innsikt i klubben og dens verdier. Vi gjengir noe av høydepunktene 40-åringen uttalte i nylige intervjuer med katalansk media, Mundo Deportivo og Sport.

Denne sesongens tropp

–Jeg synes vi har gjort en god jobb. Laget er sterkere, med spillere som har en god holdning i garderoben og talent ute på gressmatta. Derfra må alt passe sammen, for Barça har en annerledes filosofi.

– Vi har et bedre lag enn i fjor. Når du får inn nye spillere gir ikke det deg bare talent, men også personlighet. I tillegg er garderoben samlet som en enhet, noe som er et viktig steg.

Nåværende formen til laget

– Barças mål for sesongen er alltid de samme: konkurrere for å vinne alt. Hvis laget har den mentaliteten kan de klare det. Jeg er overbevist om at de kan det.

Kontraktsfornyelser for Messi og Ansu Fati

– La oss håpe at Messi blir i mange flere år, noe jeg tror han også gjør. Han er en nøkkelspiller for oss og jeg veit at president Bartomeu er i samtaler med hans agenter. Jeg veit ikke om vi vil ha nyhetene klare for dere i nær framtid, men avgjørelsen er opp til Messi og hans menn. For oss, som en klubb, håper vi at det blir avklart snart. Vi får se, men jeg er positiv.

– Vi er også i samtaler med Ansu Fati. Han er en ung spiller og vi er nødt til å beskytte ham. Vi snakker både med hans agent og hans familie. Utover det må han fortsette å trene, spille og jobbe hardt.

Tillit til Valverde

– Debatten om hvorvidt manageren skal fortsette eller ei kommer alltid til å være der. Man må analysere alt, hva manageren kan tilføre laget og vice versa. Vi støtter manageren og gir ham all informasjon han trenger, selv om den dagligdagse virksomheten ligger på ham. Hvis manageren mener forbedringer er mulig, må man ha tillit til det.

– Jo lenger man sitter, desto flere valg må man ta. Det er spillere med kvalitet, nye signeringer, unge spillere fra La Masia som du må finne spilletid til. For manageren vil det alltid bringe med en risiko, men det er en del av å håndtere garderoben.

Dagliglivet for fotballdirektøren

– Den viktigste delen er planleggingen, hvor jeg synes vi gjør en god jobb. Vi har brakt inn unge talentfulle spillere fordi man ikke kun kan tenke på nuet, men også på framtiden. Det er en jobb vi gjør internt sammen med folk fra La Masia. Hvert år kommer det nye spillere til klubben og da er det viktig at de passer godt inn og tilpasser seg raskt.

– Jeg er absolutt for å være djerv når det kommer til avgjørelser. Signere de beste spillerne, være i forkant av markedet og ha så mye informasjon som mulig rundt om i verden. Derfor er speideravdelingen den viktigste seksjonen for meg.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å få til det beste for klubben, vedlikeholde tillit til manageren og støtte opp om spillerne; for jeg veit hva fotballen handler om. Jeg veit også hvilke type spillere Barça trenger. Jeg elsker denne jobben.