Den tidligere Barcelona-spissen fra 2010–2013 har annonsert at han legger fotballskoene på hylla etter endt sesong. Den 37-årige spanjolen nyter fotballtilværelsen i Japan for Vissel Kobe, sammen med spillere som Andrés Iniesta, Sergi Samper, Thomas Vermaelen og Lukas Podolski, i det som blir hans siste sesong som profesjonell fotballspiller.

– Jeg har tenkt lenge og hardt over avgjørelsen og diskutert det betydelig med mine kjære. […] Jeg føler meg bra og synes sesongen med Vissel har gått bra, men jeg har alltid sagt at jeg heller ønsker å forlate fotballen før den forlater meg. Jeg tenker timingen nå er perfekt.

Viktig bidragsyter i FC Barcelona

Villa var en av målscorerne i Champions League-finalen på Wembley i 2011 mot Manchester United da han satte kronen på verket med sin nydelige 3–1-scoring. I sine 119 kamper for klubben nettet han 48 ganger.

– Barça ga meg muligheten å spille tre helt fantastiske sesonger på et tidspunkt der alle sa de hadde det beste laget i verden. Vi vant mange troféer.

David Villa som startet sin karriere i Sporting Gijón kom til Barça samme sommer som Spania vant VM i Sør-Afrika 2010. Han kom fra Valencia, klubben han har tilbrakt lengst tid i. Etter tiden i Catalonia spilte han en sesong i Atlético Madrid før turen gikk til amerikanske MLS i Melbourne City og New York City.

Tusen takk at du var med å skape verdens beste lag, og spille den vakreste fotballen verden har sett, David Villa.