«Den første kampen, mot APOEL i Champions League, var veldig spesiell. Jeg blir vanligvis ikke nervøs, men jeg var det den dagen. Jeg ønsket å spille bra og overbevise fansen.»

«En annen av mine mest minneverdige kamper var Champions League finalen i Berlin, men også andre når vi vant et trofe. Til syvende og sist, disse er de mest spesielle øyeblikkene en spiller kan ha.»

«Gjøre en god redning er en fantastisk følelse, fordi målvakter lever for disse øyeblikkene. Hvis jeg kan gjøre mitt beste og redde laget når som helst, det er bedre for alle.»

Daglig rutine:

«Jeg er heldig nok til å snakke med Barcelona målvakts trener De la Fuente hver dag, og vi trener hver dag sammen. Vi ser etter de rette situasjonene til å forbedre og regne ut hvilke ting vi trenger å rette opp.»

«Jeg vet akkurat hva jeg har gjort feil etter kamper. Vi er alle mennesker og noen ganger gjør man feil, så jeg prøver å være åpen for all kritikk da det hjelper med å bli bedre. Ingen ønsker å gjøre feil, men de er gode opplevelser for fremtiden.»

«For en Barcelona-spiller, rondos og posisjonerings kamp er viktig. Jeg prøver å forbedre og det er ikke lett å
gjøre det som her omgitt av så mange gode spillere, fordi du ikke har noe annet valg enn å tilpasse deg.»

200 kamper:

«En av spillerne som har gjort meg mest skade i La Liga, er Aduriz. Han har scoret mye mot meg. Jeg er glad for at kommer til slutten av sin fantastiske karriere fordi jeg ikke trenger å møte han mer, haha! Vi har et møte til i ligaen, og jeg håper han ikke scorer flere mål.»

«Jeg har beholdt draktene til vennene mine, som Reus, Götze, Dante osv. Det er minner du har med deg, og når jeg finner plass henger jeg dem opp.»

«Jeg har endret meg mest med tanke på samlet erfaring, selv om jeg også har forbedret meg i flere aspekter av spillet mitt. Jeg er veldig glad for å ha nådd det tallet, det er ikke vanlig. Jeg har forandret meg som person i den tiden. Alt rundt meg har modnet meg, og det er jeg godt fornøyd med.»

Ter Stegen, utenfor banen:

«Hjemme kobler jeg virkelig ut. Jeg prøver å ikke snakke fotball med familien. Selvfølgelig gjør jeg det noen ganger fordi det er jobben min. Det er det samme med min kones arbeid, hver gang vi må snakke om ting. Men vi bare kommenterer, og det er alt fordi vi prøver å bruke tiden til å gjøre ting sammen, ting som virkelig hjelper å koble av.»

«Jeg elsker å utforske Barcelona. Menneskene er veldig hyggelig mot oss og respektfulle. Jeg liker å finne steder og gå tilbake til små retreater. Jeg liker virkelig å bli kjent med stedene rundt meg, og andre steder i Catalonia.

«Personlig nyter jeg tiden i livet mitt. Min kone er gravid, så ting kan ikke bli bedre. Vi er veldig glad og godt bosatt i Barcelona. Fotballen går også bra, og jeg håper ting fortsetter slik.»

Barcelona, akkurat nå:

«Vi er på god vei. Vi slet litt med det første, og lag er godt organisert mot oss, spesielt på hjemmebane. Selv om det fortsatt er rom for forbedringer, har vi det bra. Vi fikk en god start i Champions League fordi det ikke er lett å dra til Dortmund. Vi led, men vi kom tilbake med et poeng. Med seieren mot Inter er alt i våre hender. Vi må gripe øyeblikket.»

«Neto er en stor keeper. Han ble skadet nylig, men han er tilbake med oss nå. Han tilpasser jeg fortsatt. Du må gjøre det fordi filosofien her er annerledes. Han har det bra med alle og prøver alltid å bli bedre, som meg. Det gjør deg bedre.»

«Messi er unik. Hva kan jeg si som ikke allerede er sagt? Han prøver alltid å gjøre resten av oss også bedre. Han er en viktig del av denne klubben og vi liker å ha han her!