Real Betis var sesongens første gjester på Camp Nou i La Liga. Det endte med mål- og konfettifest.

FC Barcelona 5 – 2 Real Betis

Kampfakta
15′, 0-1 ved Nabil Fekir (Loren Morón)
41′, 1-1 ved Antoine Griezmann (Sergi Roberto)
50′, 2-1 ved Antoine Griezmann (Sergi Roberto)
56′, 3-1 ved Carles Pérez (Nélson Semedo)
60′, 4-1 ved Jordi Alba (Sergio Busquets)
77′, 5-1 ved Arturo Vidal (Antoine Griezmann)
79′, 5-2 ved Loren Morón
Gule/røde kort:
Gerard Piqué – Barcelona.
Endelig tilbake på vakre Camp Nou
Kampen var tydelig preget av at Barça har ballen i store deler av kampen. Betis sin første scoring kommer dermed som lyn fra klar himmel. Nabil Fekir ble slått gjennom av Morón, i etterkant av en feilpasning fra Busquets. Det tok katalanerne nesten en halv time å utligne, men like før pausen satt Griezmann sin første offisielle scoring for klubben.
Det tok det franske nykjøpet bare fem minutter av andre omgang før han noterte seg for dagens andre scoring. Nok en gang sto Roberto for den målgivende pasningen. I løpet av de ti neste minuttene ledet Barcelona plutselig med tre mål, etter scoringer fra Carles Pérez og Jordi Alba. Chilenske Arturo Vidal kom inn i det 77. minuttet og la på til 5-1, før Loren Morón avsluttet målfesten med sin redusering.
Endelig kan det nevnes at stortalentet Ansu Fati fikk sin debut i La Liga. Unggutten imponerte med de involveringene han hadde og kan virkelig ha en fremtid på Camp Nou. Pérez fortsatte sin gode form fra pre-season og scoret sitt første mål i seriesammenheng.

Spillervurderinger

Marc André ter Stegen 3:
Lite involvert i store deler av kampen. Kan virkelig ikke klandres for noen av dagens baklengsmål. Trygg og god med ballen i beina. Slipper dessverre inn to mål.
Nélson Semedo 4:
Flyr utrettelig opp og ned langs høyresiden under hele kampen. Bidrar relativt mye fremover i banen, og har god kontroll bakover.
Gerard Piqué 3:
Noe anonym og blir muligens satt i skyggen av sin stoppermakker, men leverte helt på det jevne. Verken særlige utmerkelser positivt eller negativt.
Clément Lenglet 4:
Hadde noen særdeles viktige involveringer defensivt. Kom til unnsetning en rekke ganger og fremstod ellers rolig. Har full kontroll og fremstår som en bauta.
Jordi Alba 4:
Bidrar som vanlig svært mye offensivt og er aldeles energisk. Løp så mye at han til slutt falt litt ut av kampen. Endte opp på scoringslisten, som selvsagt lar seg høre for en venstreback. Ble flyttet oppover i banen etter at Firpo entret banen, og fikk delta litt i rampelyset på den fremste rekke.
Sergi Roberto 5:
Roberto vartet opp med to målgivende pasninger til Griezmann, og den første av dem var enkelt og greit et kremmerhus. Styrte spillet og kom klart til sin rett som indreløper i dagens lag. Jobber også godt defensivt.
Sergio Busquets 4:
Sergio hadde et par hårreisende feilpasninger, som blant annet resulterte i et baklengsmål. Balanserte laget slik vi har blitt så vant til og binder lagdelene sammen på et utmerket vis. Spilte for det meste medspillerne sine god.
Frenkie de Jong 3:
Klarte ikke utmerke seg på noen særlig måte og ble som en del andre satt i skyggen av gode enkeltprestasjoner. Hollenderen vant tilbake ballen i et par viktige situasjoner. Var ikke delaktig i betydelig grad i andre omgang. Spilte en helt grei kamp.
Carles Pérez 4:
Startet kampen på frekk og freidig vis, utfordret og viste stor vilje. Til tross for at mannskapet generelt sett virket tafatt i første omgang, virket Pérez frisk og bød Real Betis på problemer.
Antoine Griezmann 6 (BB):
Var på rett sted til rett tid, og scoret endelig sitt første mål i den blå og røde drakten. Var noe usynlig og hadde en del dårlige involveringer i første omgang. Spilte seg kraftig opp i andre omgang og demonstrerte hva han er i stand til å utrette. To mål og en målgivende pasning må anses som en meget god dag på jobben.
Rafinha 3:
Den klart svakeste i angrepsrekken i dag, men var rolig med ballen i beina og traff nesten uten unntak en medspiller når han sentret. Alt i alt en godkjent kamp.

Arturo Vidal:
Ble byttet innpå for Sergio Busquets og takket like greit for tilliten ved å hamre inn en perlescoring. Forsvant litt etter å ha satt inn målet, men gjorde seg på ingen måte bort. Får ikke karakter pga. for lite spilletid.
Anssumane Fati: For lite tid til vurdering.
Junior Firpo: For lite tid til vurdering.
Hva synes du om vurderingene? Legg gjerne igjen din mening under.