Piqué, Alba, Busquets og Suárez har nærmest glidd gjennom de foregående sesongene pga. at klubben har hentet inn spillere som har vært tiltenkt som rotasjonsspillere, som dermed ikke har hatt muligheten til å konkurrere mot de nevnte spillerne om startplass.

Men nå ønsker Barcelona å forandre på det og hente inn spillere som har kvalitetene til å gå rett inn på laget, slik at det skaper et større press om å prestere for spillerne som allerede er i klubben.

Få som har utmerket seg

Til tross for at Arthur, Coutinho og delvis Lenglet har fått kjenne på det å kunne spille jevnlig, er det svært få av de nyinnkjøpte som har fått tillit på laget. Etter fadesen mot Liverpool har FC Barcelona gått grundig til verks for å prøve å forsterke laget i samtlige posisjoner. Målet er å hente inn spillere som enten kan gå rett inn på laget, eller være så gode at de kan konkurrere om en startplass.

Gerard Piqué

Selv om stopperen har spilt en fantastisk sesong, er klubben overbevist om at en signering av eksempelvis de Ligt vil bidra til å opprettholde nivået i forsvarsspillet. For denne sesongen har Piqué nesten ikke hatt konkurranse. Det vil han kunne få om de Ligt viser seg å bli klar for klubben.

Jordi Alba

Venstrebacken har også vært strålende denne sesongen, selv om backen har sklidd på et par bananskall. Neste sesong ønsker Barcelona å hente inn unggutten, Junior Firpo, for å skape konkurranse, men samtidig gi Alba pusterom innimellom. Unggutten spiller foreløpig for Betis og imponerte også under kampen mot Barcelona. Den katalanske klubben har mulighet til å hente backen for 30.000.000 euro, eller inkludere Miranda og Rafinha i avtalen.

Busquets

I motsetning til sine lagkamerater har Busquets denne sesongen slitt med nivået og har sett mer sliten ut enn kvikk. Foreløpig har klubben ingen verdige erstattere, men dette kan endre seg i sommer. Klubben har allerede signert Frenkie de Jong, en spiller som kan avlaste Busquets i enkelte kamper.

Så har du Ivan Rakitic, som for øyeblikket kan være på vei bort fra klubben til tross for at Valverde ønsker å ha ham med videre. Kroaten har fortsatt et godt rykte på seg ute i Europa og vil sannsynligvis gå for en god sum.

Luis Suárez

Angriperen har virkelig ikke fått det til å stemme i Barcelona-drakten denne sesongen, men så ut til å kunne redde seg inn da han ble bedre inn mot jul. Etter jul derimot har han sviktet helt. Så er spørsmålet hvilke spillere Barcelona kan hente inn uten at dem kan garantere startplass, for den vil fortsatt være tiltenkt Suárez, også neste sesong.