FC Barcelona ser ut til å ha håndtert krisen da Bartomeu reiste seg og sa at Ernesto Valverde skulle bli værende som klubbens manager. Det har vært delte meninger om Valverdes kvaliteter, og senest for noen dager siden meldte RAC1 at Valverde var ferdig i klubben. Det var ikke før Cadena SER kom på banen at man fikk en endelig bekreftelse på at Valverde også skulle være klubbens manager neste sesong.

Splittet styre

Bare det alene viser hvor splittet styret er med avgjørelsene. Noen mener Valverde burde gått, andre ser på driften av klubben, mens noen ser på stallen og det faktum at klubben fortsatt har Lionel Messi, en spiller vi kanskje ikke har sett det beste av enda.

Akkurat nå er det mye som tyder på at det er stallen som er hovedprioritet for opprensking etter en, mildt sagt, katastrofal sesong. Fremtidsbyggingen starter med stallen.

Ni spillere skal ut

Barcelona trenger penger denne sommeren og ønsker å selge unna mest mulig.

Her er en liste over potensielle overgangsmål:

Boateng: Avslutter låneforhold
Murillo: Avslutter låneforhold
Vermaelen: Utgående kontrakt
Douglas: Utgående kontrakt
Andre Gomes: Selges sannsynligvis til en Premier League-klubb
Rafinha: Salg/lån
Denis Suarez: Salg/lån
Malcom: Mulig salg
Coutinho: Mulig salg
Rakitic: Kan være aktuell for salg
Cillessen: Usikker
Umtiti: Usikker

Klubben er ikke kjent for å dra inn mye penger på salg, så det kommer til å bli en vanskelig nøtt å knekke for klubben. Og like tøft blir det når klubben skal kjøpe inn nye spillere.

Gjør fremskritt

På kjøpsfronten har klubben allerede gjort fremskritt. Frenkie de Jong blir Barcelona-spiller 1. juli og er en etterlengtet kvalitet for midtbanen.

Andre spillere som ryktes til klubben er:

Matthijs de Ligt
Neymar
Griezmann
Luka Jovic
Rodrigo

Så får vi se hvilke knep Barcelona bruker i jakten på å kvalitetssikre laget. Det blir tøft, men Abidal har vist seg å være en god ressurs for klubben, så mulig vi kan glede oss over at den tidligere spilleren har sitt å si mtp. hvilke overganger som er aktuelle.