Mellom 14. juni og 7. july sparkes den 46. utgaven av Copa América i gang – denne gangen i sambalandet Brasil. Turneringen består av ti søramerikanske land, samt to gjestenasjoner som sammen frembringer noe av det beste landslagsfotball har å by på. Hvem blir stående med pokalen i hendene til slutt? Svaret vil vi få når finalen er ferdigspilt i Rio de Janeiro, men først skal vi ta en titt på hvorfor denne turneringen er så attraktiv.

1. Hvilke lag er med?

De ti nasjonene fra den søramerikanske fotballkonføderasjonen (CONMEBOL) er: Brasil, Bolivia, Venezuela, Peru, Argentina, Colombia, Paraguay, Uruguay, Ecuador og Chile. I år er det Japan og Qatar som er de gjestenasjonene – en tradisjon som går helt tilbake til 1993.

2. Uruguay mest suksessrike nasjon

Landet som har gitt oss Luis Suárez kan også skryte av å ha vunnet Copa América flest ganger med 15 i tallet. Den nyeste seieren kom i 2011 da nettopp Suárez åpnet ballet med scoring da de til slutt vant 3–0 over Paraguay, som da ble ledet av tidligere Barça-manager Gerardo «Tata» Martino.

3. Finalen spilles på Maracaña

Finalen 7. juli skal spilles på legendariske Maracaña i Rio de Janeiro. Turneringens åpningskamp er Brasil – Bolivia 14. juni på Morumbi stadion i São Paulo.

4. Barçaspillere involvert

Opp til sju spillere fra FC Barcelona kan delta i turneringen: Lionel Messi (Argentina), Malcom, Philippe Coutinho og Arthur (Brasil), Luis Suárez (Uruguay), Arturo Vidal (Chile) og Jeison Murillo (Colombia).

5. Barça–Barça

Det er to mulige møter som krasjer for Barcelonastjernene i oppstarten av turneringen. I gruppe B hvor Lionel Messis Argentina er vil de møte Jeison Murillos Colomiba, og i gruppe C vil Luis Suárez’ Uruguay møte Arturo Vidals Chile.