FC Barcelona slår Liverpool 3-0 på Camp Nou, og er utrolig nærme Champions League finalen på Wanda Metropolitano.

Første omgang

Kampen startet med et høyt pressende Liverpool lag som virket mer frempå i åpningsminuttene, det var ikke mye som skjedde de første 20 minuttene. Barça skapte ikke noe nevneverdig offensivt inntil det 25. minutt av kampen, Vidal sendte ballen opp til Coutinho på venstrekanten. Han ga ballen videre til Alba som helt uten problemer fant Suarez inn i boksen som pirket inn 1-0 til Barcelona. Dette målet så ut til å vekke noe liv og selvsikkerhet inn i laget. I resten av omgangen kom ingen av lagene til noen nevneverdige sjanser, og det endte med 1-0 til Barça til pause.

Andre omgang

Liverpool startet andre omgang med et noen skudd på mål, og var laget som virket mer på hugget. Bortelaget kom til noen sjanser, og virket nærmest mål. Barcelona manglet kreativitet i store deler av kampen, og det så ut til at de kom til å fortsette å slite. Derfor er Barça så heldige at når ting er vanskelig så har de Messi. Han scorer et mål via. en retur som og øker ledelsen til 2-0, og setter deretter inn et ufattelig frispark som gir Barça en stor fordel før returoppgjøret på Anfield. Dembele misbrukte et par gode sjanser selv om han bare spilte tre minutter, og kampen endte derfor 3-0 i FC Barcelonas favør.

Vurderingene

ter Stegen 4:
Lite involvert i første omgangen, men ble testet mer ut i andre omgang. Har ingen problemer med forsøkene til Liverpool, og utfylte rollen sin på laget så godt som han kunne.
Roberto 4:
Hadde få problemer med Mane i kampen, og spilte så og si feilfritt i forsvar. Var lite involvert offensivt, og sikret seg bakover i store deler av kampen. Så mer til han på Liverpools banehalvdel etter at Semedo ble byttet inn.
Piqué 4:
Ga trygghet bakpå, og kom seg godt innpå kampen etter hvert som tiden gikk. Fortsetter sin gode form som han har hatt gjennom hele sesongen, og viser hvorfor han er sjefen i forsvaret.
Lenglet 4:
Gjorde noen viktige involveringer, og riktige beslutninger bla. det gule kortet han fikk. Var på rett sted til rett tid i mange tilfeller. Har full kontroll i store deler av kampen.
Alba 5:
Var trygg bakpå, og hadde god kontroll på Salah gjennom hele kampen. Ikke like mye frempå som han pleier å være, pga. motstanderen, men det hindret ikke han fra å gi en utrolig pasning til Suarez som sendte Barça i ledelsen.
Vidal 5:
Sendte en god langpasning som satte i gang prosessen for 1-0 målet, og hadde noen utrolig gode involveringer utover i kampen. Ga Barça akkurat det de trengte i den fysiske delen av kampen, mange gode taklinger på slutten som hindret et bortemål for Liverpool.
Busquets 5:
Utrolig viktig på midtbanen sammen med midtbanen, og var sammen med Vidal en viktig defensiv tilstedeværelse. Hindret enhver mulighet for fremgang Liverpool kunne ha hatt på midtbanen. Hadde det ikke vært for dem så kunne ting ha sett helt annerledes ut.
Rakitic 3:
Lite synlig på banen gjennom kampen, gjorde ingen store tabber, men ga laget heller ikke noe særlig tiltrengt offensiv kreativitet. Når Arthur ikke spiller, og makkerne dine er Vidal og Busquets så forventes det mer fra deg når det gjelder det kreative på banen.
Messi 6 (BB):
Hadde ikke mange muligheter til å skape sjanser i deler av kampen, men når det gjelder som mest så viser han hvor god han virkelig er, og scorer to mål. En retur fra skuddet til Suarez, og et frispark som var helt hinsides.
Suárez 3:
Var på rett sted til rett tid, og scoret endelig sitt første mål i Champions League denne sesongen. Utenom det så var han ikke særlig farlig. Burde ha vært bedre med avslutningene sine, og med beslutningene han tok.
Coutinho 2:
Han skapte ikke noen store sjanser, men var viktig for at Alba skulle spille seg fri på venstresiden, og sentral i 1-0 målet. Var utenom det ikke særlig involvert på noen måte.

Semedo 4: Kom inn for Coutinho som defensiv forsterkning, og hadde et par greie offensive bidrag på vingen.
Dembele : For lite tid til vurdering
Aleña : For lite tid til vurdering.