¡CAMPEONES! ¡CAMPEONES!¡CAMPEONES! OLÉ! OLÉ! OLÉ! Barcelona er seriemester for åttende gang på elleve sesonger! Gratulerer alle sammen!

Første omgang

Med seriegull i kikkerten var det ikke uventet at Barcelona gikk ut i hundre. Skaper mangfoldige sjanser i løpet av kampens første omgang. Først er det Coutinho som prøver seg fra distanse, men skuddet dyttes til side av Levante-målvakten. Deretter er det både Piqué og Lenglet som får sjansen til å stusse et Coutinho-innlegg i mål, uten at noen av stopperne benytter seg av muligheten.
Også Suárez er nære ved å pirke en ball i mål etter et nydelig rykk, mens ingen var i boksen da Dembélé hadde rykket fra i kjent stil og sendt ballen inn foran mål. Coutinho sin tur til å skusle bort to svære muligheter. Dermed går begge lagene til pause uten mål.

Andre omgang

Det er liten tvil om han stemningen på Camp Nou kneppes opp et par hakk etter at Messi har knyttet skoene og entrer gressmatten. Ikke overraskende blir Barça-dominansen enda større når argentineren kommer innpå. Etter snaue timen kommer endelig det forløsende målet: Arturo Vidal klarer utrolig vis å vinne ballen etter at situasjonen ser ut til å være avklart. Deretter header han ballen ned i beina på Messi og derfra er det Messi-show. 1-0!
Etter målet er det Levante som skaper de farligste sjansene. Morales blir spilt gjennom både én og to ganger, og kun en god ter Stegen og litt flaks gjør at det ikke står 1-1 på Camp Nou. Like før full tid får de fleste hjertet i halsen etter at et Levante-skudd går på innsiden av stolpen og i hendene på ter Stegen.

Vurderingene

ter Stegen 5:
Die Deutsche Mauer har generelt lite å gjøre på. Er godt med når Morales blir spilt gjennom etter timen og får avverget mål. Blir stående og se på når Levante setter ballen i stolpen like før full tid.
Semedo 4:
Lynbacken fra Lisboa leverer en god kamp. Er aktiv fremover og har full kontroll bakover. Benytter farten sin til å hindre et par farlige gjennombruddspasninger.
Piqué 5:
Har få problemer med å få has på Levante sine trusler. Er nære ved å få stusset inn et mål tidlig i første omgang. God til å bryte foran. Nydelig helflikk-detalj inne i egen sekstenmeter.
Lenglet 5:
Rolig og behersket som vanlig, monsieur Lenglet. Har full kontroll bakover med resten av forsvaret, og Levante er knapt over på Barcelona sin halvdel i løpet av den første omgangen.
Alba 5:
Spanjolen ser ikke ut til å la seg påvirke av sesongens hardkjør, og fyker opp og ned venstreflanken som et rabiat ekorn. Kombinerer fint med Coutinho samt resten av midtbanen. Fint innlegg til Suárez i starten av andre omgang.
Vidal 5 (BB):
Starter med en fin gjennombruddspasning til Suárez i kampens andre minutt. Ellers leverer chileneren på det nivået som vi har blitt vant med. Jobber, kriger og løper iherdig, men strør også crossere med sin svake(ere) fot. Enorm involvering i forkant av målet og viser at man aldri skal gi opp. Blir belønnet med banens beste av underskrevne.
Rakitic 4:
Pådrar seg et unødvendig gult kort tidlig i kampen, muligens for å kunne få seg en aldri så liten frihelg neste helg. Har et herlig skudd etter snaue timen som antageligvis de fleste, inkludert underskrevne, ser for seg i krysset.
Arthur 4:
Nydelig stikker til Coutinho i første omgang. Leverer generelt over en helt grei kamp. Styrer og diriger spillet som vi er blitt vant til.
Dembélé 3:
Eminent løp i ekte Dembouz-stil etter drøye ti minutter, men har dessverre ingen i Blaugrana-farger med seg i boksen. Skulle gjerne sett franskmannen litt mer involver, og han blir dessverre til anonym i store deler av kampen.
Suárez 3:
Nydelig forbipassering inni sekstenmeteren etter snaue 20 minutter. Kun en god keeper hindrer uruguayaneren fra å komme på scoringslisten. Spiller Dembélé nydelig gjennom midt i andre omgang. Roter mye.
Coutinho 4:
Bra skuddforsøk innledningsvis. Nydelig innlegg også like etter som fort kunne endt med målgivende for brasilianeren. Brenner to gigantiske muligheter på ett minutt i første omgang, og får trekk for det. Leverer et nydelig frispark like før pause, men ballen treffer tverrliggeren. Kombinerer fint og spiller generelt en svært oppløftende kamp. Legger inn en god søknad for å få spille på tirsdag.

Messi 5:
Kommer inn etter pause for å sikre seriegullet, samtidig som han kommer i rytme i forkant av tirsdagens storoppgjør på Camp Nou. Tar ikke lang tid før argentineren begynner å strø pasninger til sine lagkamerater. Setter inn 1-0 på nydelig hvis. Lurer to forsvarere med en enkel skuddfinte og klarer akkurat å få ballen forbi Aitor i Levante-målet.
Busquets N/A:
Ikke nok spilltid til å gi Busquets en rettferdig karakter.
Roberto N/A:
Kommer inn et par minutter før full tid og får derfor ikke nok minutter på banen til å kunne gis en representativ karakter.