Barcelona har kun tapt én hjemmekamp denne sesongen, mot nettopp Real Betis. Derfor var det forventet en tøff kamp mot laget fra Sevilla søndag kveld. Noe særlig spennende ble det likevel aldri.
Valverde valgte å stille i en 4-4-2, med Vidal i en «jagende» rolle for å demme opp for Betis sin spillestil. Likevel var det hjemmelaget som åpnet kampen klart best, og var nære på ledelse ved flere anledninger.
Etter 18 minutter fikk Barcelona frispark på rundt 20 meter, noe som kan karakteriseres som en stor mulighet med Lionel Messi på laget. Argentineren brente til, og selv om den ble plassert i keeperhjørnet hadde ikke Pau Lopez mulighet til å nå ballen.
Suárez fikk også sine muligheter, men brente blant annet en stor sjanse på pasning fra Messi. Dette gjorde han opp igjen på mesterligvis like før pause, da han helsparket Messi i gjennom som ikke hadde noen problemer med å tuppe inn 0-2, selv med tre Betis-spillere i ryggen.

Andre omgang

I andre omgang måtte Betis opp i banen, noe som Barcelona virkelig utnyttet. Suárez hadde nok en stor mulighet, da tidligere Barcelona-spiller Marc Bartra utilsiktet headet ballen bakover. Alene med keeper satte han ballen to centimeter utenfor stolpen.
Like etter skulle han dog få sine revansje. Omringet av fire mann bestemte uruguayaneren seg for å leke Messi et lite øyeblikk, rundet like gjerne hele gjengen før han enkelt satte ballen inn.
Drøye ti minutter før full tid reduserte hjemmelagets Loren, men den spenningen noen kanskje hadde håpet på ødela Messi etter alle kunstens regler like før slutt. Etter et veggspill med Rakitic bestemmer han seg for å chippe fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går i en bue over Lopez, via tverrligger og inn – og hattricket er et faktum. I det de tilreisende bortesupporterne begynner sin sedvanlige Messi-hyllest bestemmer like gjerne hele Villamarin å hylle tidenes beste fotballspiller i kor med supporterne fra Barcelona. Et rørende øyeblikk.
Barcelona leder nå ligaen med 10 poeng etter Atleticos tap mot Bilbao i går.