En kamp som startet eksepsjonelt for Barcelona, utviklet seg til en kamp som gjorde at alle måtte sitte som nervevrak i sofaen. Likevel var det Messi og co. som kom seirende ut.

Første omgang

Lyon gikk ut i en noe uortodoks 5-3-2-formasjon, på papiret i hvert fall. Franskmennene sto som ventet og luktet på potensielle ballbrudd, for så å kontre raskt. Til tross for dette fant Messi co. mye rom mellom linjene, og hjemmelaget har to gode sjanser allerede etter knappe fire minutter spilt. Piqué og Lenglet er god til å demme opp og rydde unna de få farlige angrepene som Lyon skaper i første omgang. Det var også tydelig innledningsvis at Valverde hadde presisert viktigheten av å drepe Lyons kontringer så raskt som mulig.
Etter nydelig kombinasjonsspill av Suárez og Messi etter kvarteret spilt, får førstnevnte straffespark – som sistnevnte omsetter kaldt og rolig. 1-0. Barcelona fortsetter presset etter det første målet – det er tross alt kun ett mål fra franskmennene som må til for å sende dem rett til kvartfinalen. Etter drøye halvtimen leverer Arthur en herlig pasning mellom leddene til en omringet El Pistolero som på mirakuløst vis klarer å snike seg mellom to forsvarere før han serverer Coutinho på et sølvfat. Brasilianeren kan enkelt trille ballen i mål og Barcelona går opp til 2-0. Barça fortsetter å skape farligheter, men omgangen ebber ut og lagene går til pause på stillingen 2-0.

Andre omgang

Etter en svak første omgang var Lyon nødt til å gå ut aggressivt etter pausen, men det er Barcelona som igjen tok initiativet. Suárez fortsetter den gode trenden fra første omgang og sender en deilig gjennombruddspasning til Arthur. Uruguayaneren var ikke ferdig med å plage forsvarerne. Dessverre klarer Tousart å snike inn et bortemål etter en rar sekvens foran målet til ter Stegen, og plutselig er det kun ett som skiller Barcelona fra å ryke ut. Barcelona-spillerne ser ut til å la seg prege av Lyons mål, samt stundens alvor. De angrepene som fløt i første omgang, blir ødelagt av feilpasninger og passive valg etter reduseringen.
Men man må tross alt ikke glemme at Barcelona har tidenes beste fotballspiller på laget: Lionel Andrés Messi Cuccittini. Spilles nydelig inn i mellomrommet mellom Lyons midtbane og forsvar, og derfra kjører magikeren show med forsvarspillerne før han klarer å snike ballen forbi Lyons sisteskanse. Inmessionante! Men det er ingen hvile for gjestene: Messi gjør igjen forsvarne svimmel kun minutter senere, før han serverer El Presidente som bare kan skli inn 4-1. Franskmenn er ikke ukjent med å kapitulere og det er nettopp det som ser ut å skje når Messi får løpe gjennom midten før han triller den til Dembouz som hamrer ballen i nettet.

Vurderingene

ter Stegen 3:
En relativt rolig første omgang i målet for den sympatiske tyskeren. Vanskelig å klandre ham får målet i mot, men Stegen selv vil nok tenke at han kunne reddet skuddet fra Tousart.
Roberto 3:
Mannen fra Reus spiller i likhet med resten av laget en god kamp. Klarer ikke helt å trenge gjennom på høyresiden, men bidrar med flere gode løp gjennom midten i ekte Roberto-stil. Får seg en smell i midten av andre omgang, og tar det forholdsvis med ro før han byttes ut for Semedo.
Piqué 5:
Fortsetter den eksepsjonelle formen han har innehatt i det siste, og er sammen med Lenglet god i den offensive markeringen. Rydder unna rubbel og bit foran ter Stegen i lange perioder. Klarer også å få med seg et mål etter at han i kjent stil går på et sugende 80-metersløp før han kan skli inn 4-1 etter en deilig Messi-assist.
Lenglet 4:
Franskmannen spiller en meget god kamp sammen med sin stoppermakker. Har en nydelig blokkering når Ndombele får skyte fra kloss hold i første omgang. Ser ut til å bli klart klatret på i forkant av 2-1-målet, og det ser ut som at han kanskje skulle hatt en frispark av den polske dommer.
Alba 4:
God til å demme opp for de tekniske og smidige Lyon-angriperne sammen med resten av backfireren. Ser likevel ut til å bli noe nøytralisert av Lyons fembackslinje og kommer ikke i like mange farlige posisjoner som vi er vant til. Til tross er han aktiv fremover, spesielt mot siste halvdel av andre omgang.
Rakitic 3:
Kroaten er relativt anonym i store deler av kampen. Til tross bidrar Rakitic med mange gode gjenvinninger gjennom hele kampen.
Busquets 4:
God kamp fra blekkspruten. God til å demme opp for kontringer i mot, og er dyktig til å spille av presset sammen med Arthur. Resten av kampen er midtbaneankeret kald og rolig og er sterk delaktig i mye av det Barcelona foretar seg på midtbanen. Jobber også hardt, og er meget god i den offensive markeringen, noe som gjør at laget får mange gunstige brudd høyt i banen.
Arthur 4:
Kald og rolig med ballen i bena, som vi har blitt vant til. God til å ta initiativ og dra av en Lyon-spiller i midtbaneleddet. Fortsetter å herje og leverer en nydelig hockey-assist til Suárez etter halvtimen. Har en ypperlig mulighet til å få sitt første mål i Blaugrana-farger rett etter pausen, men toppfarten til brassen er ikke hans styrke og han blir dermed tvunget til å trille ballen videre til Messi. Er helt oppe og snuser på femmeren, men får ikke vippet den opp da Valverde velger å ta ham av til fordel for Vidal.
Messi 6 (BB): Hva skal man si om denne deilige mannen? Leverer en skikkelig lekkerbisken på straffe når han lurer den portugisiske målvakten trill rundt med en nydelig Panenka-straffe. Herjer tidvis med franskmennene, og skaper som vanlig mange gode muligheter for sine lagkamerater. Men ikke nok med det: argentineren lever en utrolig defensiv kamp og gjenvinner ballen ved en rekke anledninger, noen av dem langt inne på egen halvdel. Siste halvdel av andre omgang er helt rå og Messi herjer med Lyon-forsvaret uten å vise nåde. Ender opp med to mål og to assist, men gjør så uendelig mye mer som ikke kan måles i målpoeng.
Suárez 5:
Kombinerer fint med sin argentiske bestekompis innledningsvis, og skaffer straffespark etter drøye kvarteret. Suárez ser virkelig ut til å ha blod på tann og pløyer seg gjennom Lyon-forsvaret før 2-0. El Pistolero leverer virkelig en klassekamp i dag og denne femmeren er sterk. Jobber steinhardt og det er ikke overraskende at uruguayaneren tar foten av pedalen de siste 20 minuttene.
Coutinho 4:
Til tider oppløftende kamp fra brassen. Starter kampen bra og spilles nydelig i gjennom av Messi i løpet av de første to minuttene, men pasningen på tvers til Suárez blir for upresis. Fortsetter å plage Lyon-forsvaret ved å jage bakrom, og blir belønnet av sin uruguayanske venn når han får æren av å trille ballen i det åpne målet. Ellers er han for upresis og for mange av involveringene ender opp i balltap eller støttepasninger.

Innbyttere:

Dembélé 4: Det ar mye usikkerhet knyttet til skaden som franskmannen pådro seg i helgens ligakamp, men lynvingen kommer likevel innpå i andre omgang, og får også med seg et mål.
Vidal 3: Kommer inn for å sikre seieren. Noterer seg for et par gode gjenvinninger.