En veldig tam kamp fra Barcelona mot Ernesto Valverde sin gamle klubb.

Første omgang

Etter rundt kvarteret spilt var Athletic nære på å gå i ledelsen. Susaeta hadde et godt skudd, men ble hindret av en strålende redning fra Ter Stegen.
Ti minutter senere var Athletic nok en gang på farten. Raul Garcia la ballen opp til seg selv før han dundret til med et brassespark rett på den tyske keeperen.
Kort tid senere ble Semedo spilt igjennom før ballen havnet hos Messi. Argentineren prøver å lobbe ballen i mål fra 30 meter, men traff tverleggeren. Situasjonen ble avblåst for offside, men vanskelig å si fra TV-bildene om det var korrekt.
Etter 40 minutter spilt var Raul Garcia nok en gang inne i Barcelona sin 16-meter. Han kom seg fri på bakre stolpe, men skuddet ble blokkert rett til siden for mål av Sergi Roberto.
En veldig tam omgang fra Barcelona som skapte veldig lite. Mye ball, men lite fremgang og kreativitet.

Andre omgang

En sjansefattig omgang hvor den første sjansen ikke kom før det var spilt rundt 60 minutter. Innbytter San José kom seg fri utenfor 16-meteren, men skuddet gikk rett til side for mål.
Det var få sjanser i kampen og det ble ikke mer farlig før ti minutter før slutt. Nok en gang var det Athletic som skapte sjansen. Iñaki Williams får ballen på 5 meter, men ter Stegen redder nok en gang mesterlig.
På overtid fikk Óscar De Marcos sitt andre gule kort, men Barcelona klarte ikke å utnytte overtallet de siste minuttene. Kampen endte 0-0.
Barcelona skapte altså ingen store målsjanser denne kampen.

Vurderingene:

Ter Stegen 6 BB: Har en helt fantastisk redning på skuddet til Susaeta i første omgang. Fortsetter godt i andre og varter opp med nok en god redning på skuddet til Inaki Williams. Sørger for at vi ikke taper denne kampen. En meget god kamp fra vår tyske sisteskanse.
Sergi Roberto 4: Spanjolen var tilbake i sin mest vante posisjon etter å ha spilt venstreback sist serierunde. Godt med fremover ved flere anledninger. Viser sitt fine driv ved et par anledninger og er én av få som bidro med noe offensivt i kveld.
Pique 4: Vår høye midtstopper fortsetter i det gode sporet fra El Clásico. Kanon i luftrommet og var generelt trygg i det han foretok seg i kveld.
Lenglet 4: Franskmannen var flink til å bryte foran i mange dueller og klarte seg ellers greit i det oppbyggende spillet. Blir byttet ut rett før slutt etter å ha fått en albue i ansiktet.
Semedo 3: En grei kamp fra portugiseren i en uvant posisjon. Trygg og rolig i pressede situasjoner og gjør generelt få feil. Spiller mye på det trygge.
Busquets 4: Best på midten i kveld uten at det skulle vise seg å være så vanskelig. Barcelonas midtbanedirigent vinner mange baller og har for det meste god kontroll.
Rakitic 2: Kroaten bidrar med svært lite i denne kampen og det er rett og slett ikke så mye mer å legge til.
Vidal 1: Mange slurvete feil fra chileneren i dag. Virket stresset og ga fra seg ballen unødvendig ved en rekke anledninger. Blir byttet ut etter timen spilt, et bytte som burde ha hendt lenge før.
Messi 4: Det er tydelig at argentineren ikke var 100% i kveld. Han vil mye, men får svært lite hjelp på topp. Har som alltid noen frekke detaljer, men ble for det meste tatt hardt av Athletic spillerne.
Suárez 1: Alt Suarez rører blir feil i denne kampen. Prøver på mye rart, men så og si ingenting fungerer. Meget svak kamp fra uruguayaneren.
Coutinho 1: De elendige prestasjonene fortsetter for brasilianeren. Var helt usynlig før pause, og kom ikke akkurat til livet etter pause heller. Har på ingen måte tatt vare på muligheten i Dembélé sitt fravær.

Aleñá 3: Kommer inn etter timen spilt og prøver i det minste å bidra med noe offensivt. Kommer ikke helt inn i kampen, men et ok innhopp.
Dembélé 3: Etter tre uker ute var det godt å se franskmannen tilbake på banen. En noe ruskete touch, men godt å se han igjen.
Vermaelen: For lite spilletid for vurdering.