Barcelona på toppnivå kan slå hvem som helst

Så langt denne sesongen har vi sett mange kamper der Barça har vunnet uten å imponere særlig. Gårsdagens kamp var det stikk motsatte; tempo, intensitet, plan og struktur bidro til muligens en av de beste forestillingene under Valverde. Sevilla ble rett og slett feid av banen, til tross for at de kom inn i igjen kampen halvveis ut i andre omgang. En slik kamp er svært positivt for lagmoralen og viser at laget slå hvem som helst dersom de spiller slik. Dette er spesielt viktig dersom man skal klar å gjenerobre Mesterliga-troféet.

Barça gir ikke opp Copa del Rey uten kamp

Mange har pekt på Barcelona sin cup-suksess de siste årene som en av hovedårsakene til manglende kontinental suksess. Det er utvilsomt at dobbeltkampene i cupen fører til ekstra påkjenning for troppen, noe vi har sett de siste årene, men gårsdagens kamp viste oss at laget ikke har tenkt å kaste bort innsatsen i cupen uten kamp. Nå gjenstår tre kamper dersom man skal klare en historisk femte seier på rad i cupen.

Arthur er en av Europas aller beste midtbanespillere

Dersom du ikke allerede var blitt bitt av Arthur-basillen, sørget nok gårsdagens kamp for at du ble. Det bare oser selvtillit og kvalitet av brasilianeren og han er delaktig i nesten at Barcelona foretar seg fremover. Du er også unnskyldt dersom du trodde det var Xavi som hadde tatt på seg fotballskoene igjen når Rakitic nærmest kunne løpe ballen i mål etter å ha mottatt en ball som passerer 9 (!) Sevilla-spillere – langs bakken.

Ingen comeback uten Roberto-mål

Han scorer kanskje ikke så ofte, men det var vel ingen overraskelse da den allsidige backen hamret inn 4-0 på førsteberøringen etter en nydelig Messi-målgivende – det er ingen tvil om at Sergi Roberto elsker comebacks under flomlysene på Camp Nou.

Er du enig, eller var det noe annet du la merke til?