Klubbene har blitt enige om en overgang på 12 millioner euro for Emerson Aparecida Leite de Souza Junior (20) som har vært linket til flere av storklubbene i Europa denne sesongen.

Emerson ble født i Sao Paulo i 1999 og vært i Belo Horizonte i litt over ett år. Før han spilte for Atlético Mineiro spilte han i Ponte Preta. Backen har også flere kamper for aldersbestemte landslag i Brasil og spiller for tiden i Sør-Amerika u20 mesterskapet i Chile for Brasil.

Han har blitt sammenlignet med Dani Alves i spillestilen. En typisk brasiliansk back som liker å gå fremover i banen. Han kan skape overtall med fart, men har også en god pasningsfot som kan finne spillere i farlige posisjoner. Emerson er rask både med og uten ball, og med den vante brasilianske teknikken.

Utlån til Betis

Det forventes i Barcelona at dette er en back som vil passe meget godt inn i klubben. I tillegg skal Emerson inneha et veldig godt langskudd, om det skulle dy seg.

Frem til sommeren vil Emerson være på utlån hos Real Betis, hvor Barcelona får muligheten til å se spilleren i La Liga før overgangen skjer i sommer.