En tøff kamp som åpnet seg opp etterhvert.

Første omgang

Det var en omgang som var preget av mange balltap og dueller. Lenglet, Vidal og Busquets fikk alle det gule kortet i løpet av de første 45.
Barca tok en tidlig ledelse ved et nydelig skudd av Nelson Semedo etter bare ni minutter. Etter litt klabb i feltet havnet ballen til portugiseren som banket ballen med venstrefoten nede i hjørnet.
Barcelona var frempå ved et par anledninger og kunne muligens økt til 2-0 ved Coutinho. Messi tredde brasilianeren fint alene mot Girona keeper Bono, men avslutningen var ikke bra nok.
Rett før pause var Girona nære ved å utligne etter først en god redning av Ter Stegen på skuddet fra Stuani før Pique nydelig reddet ballen på streken fra returen.

Andre omgang

Girona begynte best og Stuani var nære ved å utligne også rett etter pause. Kom fri på høyresiden, men banket ballen midt på Ter Stegen.
Minuttet etter Girona-sjansen var Bernardo Espinosa meget urutinert hvor han med gult kort taklet Suarez med ryggen til mål og ble dermed utvist etter 51 minutter.
Etter 69 minutter økte Barcelona ledelsen etter at Jordi Alba nok en gang fant Lionel Messi. Argentineren var kald alene mot keeper og lobbet ballen fint i mål.
Barcelona hadde to store sjanser på slutten av kampen og kunne fort vunnet med mer. Både Coutinho og Suarez hadde store sjanser.
Girona klarte aldri helt å sette ordentlig press på Barcelona etter utvisningen sin og kampen endte med det 2-0 til Barca.

Vurderingene

Ter Stegen 4: Har to gode redninger på skudd fra Stuani. Har ellers grei kontroll. Ikke veldig mye å gjøre for tyskeren i dag.
Semedo 4: Scorer sitt første mål for Barcelona og det på vakkert vis. Sendte med det Barcelona i ledelsen. Ellers har han god kontroll på høyresiden sin.
Pique 4: Har en nydelig redning på strek som hindrer Girona-mål. Spiller trygt og rydder godt opp bak.
Lenglet 3: Får et tidlig gult kort, men har grei kontroll kampen ut. Tas av kvarteret før slutt.
Alba 4: Startet kampen rolig, men ble bare bedre og bedre utover. Har noen gode involveringer defensivt og får også en fin assist på 2-0 målet.
Busquets 3: God og rolig med ball i dag. Mister sjeldent ballen og flink til å ta av Girona-presset.
Vidal 2: Kriger og kriger som han pleier. Taklinger hit og dit. Har noen farlige balltap også. Blir tatt av etter 57 minutter.
Rakitic 3: Kroaten er lite involvert i dag og bidrar generelt lite positivt, men gjør heller ingen nevneverdige feil.
Messi 4 (BB): Starter kampen med et par nydelige gjennombruddspasninger. Scorer også på en nydelig chip i andre omgang.
Suarez 2: Ville seg ikke helt for Barcelonas nummer ni i dag. Bommen i det siste minuttet oppsummerte kampen hans greit.
Coutinho 2: Brasilianeren vil så mye, men det ender med mange unødvendige feil. Mye slurv. Fikk to gode muligheter som han kunne utnyttet bedre.

Arthur 3: Kommer inn for å styre kampen og gjør det bra. Gjør seg alltid tilgjengelig og gir Barcelona den roen de trengte på midten.
Vermaelen N/A: For lite spilletid for vurdering.
Sergi Roberto N/A: For lite spilletid for vurdering.