Da Real Madrid stormet Barcelona-halvdelen de første spilleminuttene, skulle man tro kampen ville bli svært jevn, men en ildsint Luis Suárez og en leken brasilianer ville det annerledes. Med 2–0 i boksen før pause, kunne de blårøde spasere inn til pause med en vekt mindre, men kampen var langt fra ferdig.

I andreomgang øker Real Madrid tempoet, og Barcelona så på et tidspunkt ut til å revne. Etter en Marcelo-oppvisning tok Barcelona tilbake kontrollen de hadde under førsteomgang, og la på 3–1, 4–1 og 5–1. Uruguyaneren ville mer, men måtte se seg fornøyd med tre mål i sekken etter fulltid. De helhvite måtte reise hjem med hodet i sekken.

Viktig: Vurderingskommentarene kan inneholde spor av feil grunnet dårlig kvalitet hos Strive. Enkelte situasjoner fikk ikke undertegnede med seg, da bildet stoppet opp i flere sammenhengende minutter.

Vurderingene

Ter Stegen 5: En uvanlig rolig El Clásico for Ter Stegens del, men han var ikke uten jobb. Den tyske keeperen måtte se ballen innenfor nettet da Marcelo sto bak en nydelig kontring i mot. Likevel holdt tyskeren seg oppe, og muren sto hel resten av kampen.

Roberto 6: Sergi Roberto ekstremt god på høyresiden, og han presterer på et veldig høyt nivå. Får likevel kjørt seg under Marcelo-fremvisningen, men totalt sett viser han et sjeldent godt nivå.

Piqué 4: Piqué gjør en godkjent kamp, men forsvaret mangler den ekstra gnisten. I dag fungerte laget, men motstanderen manglet sentrale elementer i spillet, noe som gjorde at prestasjonene til spillerne gir et feil bilde av faktiske prestasjoner. Likevel fikk ikke motstanderen mer enn ett mål med seg, og det skal veie opp.

Lenglet 5: Farlig imponert over Lenglet, som måtte ta på seg en vanskelig rolle som Umtiti-erstatter. Med Umtiti på banen har Lenglet ikke fått allverdens med minutter, men viser at han kan mye mer så lenge han får nok spilletid.

Alba 5: Jordi Alba er vanvittig god. Jobber frem og tilbake på venstresiden, og samarbeider på millimeteren med Coutinho. Får seg en målgivende.

Arthur 5: Igjen viser Arthur frem briljante ferdigheter. Kan vise til en pasningsstatistikk som ikke ligner grisen, og er svært delaktig i det angripende spillet. Bør dog. jobbe med å bistå i det bakre leddet om nødvendig.

Busquets 5: Det er rart å vurdere en spiller man ikke ser. Men Busquets, til tross for usynligheten, konstruerer vakre spillelementer. Skaper flere målsjanser.

Rakitic 5: Rakitic gjør sammen med Busquets en vidunderlig jobb i det sentrale rom. Stabilisere både det defensive og offensive rom, som bidrar til at jobben til Coutinho, Suarez og Rafinha blir enklere.

Rafinha 4: Om man kun får en kamp til å se brorens kvaliteter i Rafinha, så er kampen i dag et naturlig eksempel. Rafinha er nok ikke like god som sin bror, men i dag gjør han i hvert fall en langt bedre jobb enn tidligere.

Suárez 6 BB: Endelig tilbake. Endelig tilbake på toppen der uruguyaneren hører hjemme. Luis Suarez river ned hele forsvaret på få minutter, og driver lekestue med innebygd varmeaggregat. Spillet er så varmt at supporterne måtte kaste fra seg ballongene for å ta tak i isposen. Hadde også mulighet til å øke målstatistikken med ytterligere ett poeng, men ender til slutt med tre, vakre, mål.

Coutinho 6: Coutinho må være en av verdens beste vinger på sitt beste. Med Messi ute av bildet, så var det store spørsmål knyttet til hvordan angrepet skulle fungere. Det løste Coutinho, Rafinha og Suárez med å bytte på rollene. Det kunne se ut som at Coutinho tok store deler av arbeidet Messi pleier å være tiltenkt, og det gjorde han med glans.

Innbyttere:

Dembele 4:

Vidal 4:

Semedo 4: