Ettersom kampene går sin gang har det vært en tydelig tendens denne sesongen at Valverdes menn spiller bedre utover i kampene enn i startfasen. Med unntak av 8–2-seieren over Huesca og tirsdagens kamp mot PSV som endte 4–0, har målene i andre omgang i tillegg vært av det betydningsfulle slaget. Det er nemlig disse målene som har snudd kampen rundt eller gjort at de tre poengene har funnet veien hjem til Catalonia.

På seks offisielle kamper har Barça nå scoret 20 mål. Av disse har bare 5 kommet i første omgang. Det viser tydelig at laget har en evne til å vite hvordan de skal håndtere kampens forløp og komplekse situasjoner. Som kampen mot Sevilla i den spanske supercupen, hvor Piqué utlignet og Demblélé sendte Barça foran i det 79. minutt. Lignende skjedde i La Liga mot Alavés og Valladolid.

Lignende tendenser forrige sesong

Også på Anoeta mot Real Sociedad sendte Elustondo vertene i føringen, men Suárez og Dembélé snudde kampen rundt til seier for katalanerne. I Champions League mot PSV satte Messi inn 1–0 før pause, etter hvilen puttet han to til mens Dembélé satte det siste på vakkert vis. Det samme mønsteret gjenspeiler seg i mange av kampene så langt denne sesongen. Også forrige sesong var FC Barcelona bedre i andre omgang med 81 av 141 mål scoret de siste 45 kontra 60 i første omgang.

Denne tendensen er desto tydeligere i år; om det er en positiv eller negativ trend får tiden vise.