I sesongens første offisielle kamp så slo Barcelona, Sevilla 2-1 i den spanske super cupen.

Første omgang

Kampen begynte i et rolig tempo, men det var lite angrepsvillighet fra katalanerne i gjennom hele første omgang. Kampens første store sjanse kom fra Sevilla da de snappet opp en feilpasning fra Busquets. Luis Muriel fikk gå fritt gjennom forsvaret, og mens Lenglet og Pique «markerte» han, så sentret han til en ledig Sarabia som satte inn kampens første mål og sendte Sevilla opp i ledelsen etter ni spilte minutter.
Etter at Sevilla hadde scoret 1-0 målet så hadde man forventet litt mer offensiv vilje fra Barça, dessverre så vi nesten ikke noe av dette. Barça skapte neste ingen sjanser, og det eneste Sevilla trengte å gjøre var å lene seg til tilbake. Det så ut til at første omgangen skulle ende med Sevilla i ledelsen helt til Barcelona fikk et frispark nærme 16-meteren. Frisparket til Messi traff stolpen, og Pique satte inn returen. Sevilla kom til en god målsjanse rett etter utligningen, men Ter Stegen bidro med en god redning.
Det var kort oppsummert en lite underholdende første omgang.

Andre omgang

Andre omgang var dessverre like tam som første omgang, Barça kommer til sjanser i ny og ne, men det var ingen særlig overbevisende forestilling. Lenge så det ut til at kampen skulle ende 1-1 og gå videre til ekstra omganger. Da dukket Dembele opp, og dundret ballen fra ca. 20 meter og sendte Barça i ledelsen.
Etter scoringen til Dembele så det ut til at kampen skulle ende 2-1 i Barças favør, men på tampen av kampen blir Aleix Vidal felt av Ter Stegen, Sevilla for dømt et straffespark. Heldigvis for Barcelona så tar Sevilla spissen Ben Yedder et forferdelig straffe som Ter Stegen redder. Ingen flere store sjanser blir skapt, og med dette vinner Barça sin 13 spanske supercup i en lite underholdende kamp.

PS: Fra og med denne kampen setter vi karakterer fra 1-6 på spillernes prestasjoner.

Vurderingene

Ter Stegen (3): Kunne ikke ha gjort noe med målet. Gjorde en god redning rett etter utligningen. Spilte ellers en grei kamp.
Semedo (3): Hadde god kontroll bakover, men bidro ikke godt nok offensivt.
Pique (3): Dårlig forsvarsspill da han lot Muriel gå gjennom hele forsvaret før han assisterte. Scorte utligningen, spilte ellers solid i resten av kampen.
Lenglet (3): Markerte ikke Sarabia når han scorte 1-0 målet til Sevilla. Var solid defensivt i resten av kampen.
Alba (3): Bidrar offensivt gjennom kampen som vanlig, men etterlater litt for mange bakrom i forsvaret.
Busquets (3): Feilpasningen hans ledet til scoringen. Kunne ha vært mer aggressiv på midtbanen, vi forventer mer fra Busquets.
Rafinha (2): Sliter med å holde på ballen, greier ikke å skape noe på midtbanen. Taper en del ball. Langt unna formen han viste i pre-season.
Arthur (3): Han virket usynlig på midtbanen, gjorde ingen store tabber, men det ser ut til at han må få seg litt mer tid før han kan begynne bidra for laget.
Messi (4 BB): Var den beste spilleren i Barça, uten han og Dembele så hadde nok ikke noe blitt skapt offensivt fra Barça.
Suarez (1): Slet med å kontrollere ballen inne i boksen, sludret mye med ballen. Var den spilleren med flest feilpasninger. Man forventer mer fra spissen til FC Barcelona.
Dembele (4): Var sammen med Messi den som greide å utrette noe i angrep, og scorte et nydelig mål som sikret Barça seieren.
Rakitic (3): Ble byttet inn i pausen. Så ikke mye til han.
Coutinho (3): Kom inn i kampen i begynnelsen av andre omgang, stakk seg ikke noe særlig ut. Forventer mer fra han offensivt.
Vidal (): Ikke nok tid til vurdering.