Barcelona trenger å fornye måten de spiller på før hver sesong, for å kunne kjempe på toppen. Dette er Valverde godt kjent med, og ønsker nå at Barcelona igjen skal spille i en 4-3-3–formasjon. Forrige sesong slet han lenge med å tilpasse systemet grunnet Neymar-salget og innkjøpet av Dembélé og Coutinho. Sistnevnte ankom klubben i januar, og pga. dette valgte Valverde å se bort i fra Barcelonas tradisjonelle system.

Et angrep bestående av MSD

Det er kjent at laget ikke vil oppleve de største forandringene inn mot kommende sesong, men et par forandringer blir det. Planen til Valverde kan være å erstatte Iniesta med Coutinho. Dermed får han altså fylt en ekstremt viktig rolle, som er nødvendig for at 4-3-3 fungerer ypperlig. Brasilianeren viste under VM at han behersker flere posisjoner, og det er godt nytt for Barcelona-treneren som i skrivende stund jobber med å bygge laget på papiret.

Ernesto ønsker også å følge utviklingen i overgangsmarkedet, og hvis klubben henter inn spillere som De Jong, Thiago eller Rabiot vil han da ha flere valgmuligheter hva gjelder midtbaneleddet.

Arthur og Denis Suarez kan bli viktige brikker

Klubben skal neste sesong følge nøye med på utviklingen hos Denis Suarez og Arthur Melo, som er to spillere treneren ønsker å integrere i sitt system etterhvert. Alt avhenger av hvor raskt Arthur tilpasser seg klubbens profil.

Godt tegn

Med avskjeden til Paulinho og kanskje også Andre Gomes, sender nå klubben ut et signal om at de har et stort ønske om å reaktivere midtbaneprofilen slik den en gang var.

Dembélé kan finne sin plass i systemet

Trenerstaben er interessert i å følge Dembélé denne sesongen, og se om han tilpasser seg systemet. Franskmannen fikk ingen god start på Barcelona-karrieren med sitt skadeavbrekk, men kan se seg selv blant spillerne fra start om han gjør en god figur.

Valverde har altså flere utfordringer i vente når han nå skal gå i gjennom planene for neste sesong. Det som derimot står først på agendaen er å selge unna spillerne som ikke passer profilen han søker etter, for å gjøre plass til B-spillere og talenter.