FC Barcelona har bestemt seg for å selge åtte spillere denne sommeren. Spillerne skal ha fått beskjed av Valverde at de ikke er inkludert i planene til neste sesong, og at de nå må søke etter nye utfordringer.

Hard nøtt for klubben

Det er ikke alle spillere det er like lett å overtale, og blant dem finner du Yerry Mina. Colombianeren ønsker ikke å forlate Barcelona, men skal etter alt og dømme ha gått med på å gjøre seg tilgjengelig for utlån. En annen spiller som ser ut til å bli vanskelig å selge, er Douglas. Brasilianeren er ikke et hett overgangsmål for klubbene i Europa, men klubben jobber konsekvent med å finne alternativer for spilleren.

Spillere som skal ut:

André Gomes (Kontrakt til 2021)
Den portugisiske landslagspilleren har ikke klart å adaptere seg til spillestilen i Barcelona, og har heller ikke sett god nok ut for klubben. Dette har spilleren selv bekreftet. Mtp. hans unge alder og at han fortsatt har et potensial, skal samtalene med klubbene som er interesserte gå relativt ganske greit. Portugiseren skal ha fått tilbud fra klubber som Everton og Valencia. Sistnevnte er hans tidligere klubb, og i møter med Barcelona har man sett seg villig til å låne ut spilleren hvis klubben dekker spillerens kostnader.

Paco Alcácer (Kontrakt til 2021)
Paco har ikke vært en umiddelbar suksess for Barcelona, og den Katalanske storklubben vil se seg fornøyd om de får solgt ham denne sommeren. Spilleren selv sliter med å akseptere tingenes tilstand, fordi han selv mener han har noe å tilføre klubben. Om en klubb med store ambisjoner åpner døren vil spilleren vurdere overgang, så lenge klubben betaler ham i nærheten av lønnen han får i Barcelona. Real Betis og klubber i Premier League skal være blant de interesserte.

Aleix Vidal (Kontrakt til 2020)
Vidal var veldig nære en overgang allerede i januar, og er innforstått med at han ikke har en fremtid i Barcelona. Rapporter skal ha det til at han vil være en del av avtalen som bringer Lenglet til klubben, men nå ser det ut som at Inter Milan melder seg på kampen om spilleren. Foreløpig ønsker ikke Barcelona å godta klubbens betingelser, da Inter helst vil låne uten kjøpsopsjon. Både spilleren og klubben holder døren åpen for bud.

Yerry Mina (Kontrakt til 2023)
Colombianeren skal visstnok være på vei ut klubben etter å ha hatt et par vanskelige måneder i Barcelona. I VM derimot har han vist eg godt nivå, og mon tro om spilleren muligens vil føle seg sviktet om han nå må forlate klubben. Enkelte hevder at Colombianeren ikke ønsker å forlate Barcelona, mens andre hevder at han med glede kan melde overgang tilbake til sin gamle klubb, Palmeiras. I Barcelona ser man på VM som et lovende tegn for salget av spilleren.

Rafinha Alcántara (Kontrakt til 2020)
Den brasilianske midtbanespilleren aksepterte å dra på lån til Inter Milan i januar, og har siden da endelig fått mer spilletid på banen. Til tross for hans prestasjoner, ønsker Inter likevel ikke å utløse kjøpsopsjonen. Dette gjør at Barcelona nå må behandle forespørsler fra andre klubber. Ryktene skal ha det til at det har kommet bud fra klubber i alle de fem største ligaene.

Munir El Haddadi (Kontrakt til 2019)
Angriperen har hatt en fantastisk sesong på lån hos Alaves, og kan nå vise til flere scoringer i ligaen. Dette gjør at Munir allerede har flere tilbud på bordet fra spanske klubber som f.eks Real Betis. Spilleren selv er innforstått med hans tid i klubben er omme, og er nå klar til å forlate Barcelona. Klubben håper på 15 millioner euro.

Sergi Samper (Kontrakt til 2019)
Sergi Samper har den siste tiden jobbet konsekvent med å komme seg tilbake fra skaden han pådro seg, mens han var på lån hos Las Palmas. Midtbanespilleren ønsker å være klar nok til å være med Barcelona under sesongforberedelsene, men er åpen for en ny lånemulighet.

Douglas Pereira (Kontrakt til 2019)
Kanskje det verste kjøpet Barcelona har gjort siden starten av 2000. Etter en frustrerende periode hos Benfica, vil spilleren returnere til Barcelona denne sommeren. Selv om han nok blir den vanskeligste å selge, har det nå kommet en mulighet hos Nantes i Frankrike. Den franske klubben ønsker å låne ham til 2019.