Denne sommeren skal beslutninger tas, og blant overgangsmålene skjuler det seg en teknisk midtbanespiller fra Nederland. 21 år gamle Frenkie De Jong skal være interessert i et klubbskifte, dersom den Katalanske storklubben ønsker å hente ham. Under samtaler med Barcelonas representanter skal han ha gitt tommel opp, til tross for at Ajax foreløpig ikke ønsker å selge.

Midtbanespilleren skal ha imponert så kraftig, at den nederlandske klubben ser for seg at de vil se en prisøkning iløpet av det neste året.

Skal være aktuell allerede denne sommeren

Til tross for at samtalene mellom klubbene ikke har gått allverdens, har dem nå – etter De Jong-ja – sikre nok kort til at de vurderer å presse på for en overgang allerede denne sommeren. Spilleren har dog sagt at han gjerne kan vente et år, men pga. salg av Iniesta, Gomes (rykter) og Rafinha (rykter) skriker midtbanen etter nye tilskudd.

Vært i søkelyset lenge

Frenkie De Jong skal ha blitt fulgt av Barcelona over lengre tid, og konklusjonen har da blitt at han passer inn i Barcelonas spillestil uavhengig av hans fysiske svakhet. Representantene er sikre på at man forhåpentligvis vil se midtbanespilleren figurere blant de beste om noen år.

Valverde i ekstase

Barcelonas trener skal også ha blitt imponert, og ga godkjenning til Fernandez for en stund tilbake om å kontakte spillerens representanter. Det har foreløpig gitt resultater, og man kan vente seg at midtbanespilleren blir en del av Barcelonas stall til seriestart i august. Om det ikke skulle gå i boks denne sommeren, så skal De Jong være klar til å spille for klubben neste år.