Det er ikke uvanlig at Barças nummer ti er Barcelonas heteste kandidat til å enten vinne eller komme i nærheten av å legge til dette troféet til samlingen sin. I år som i fjor ser argentineren ut til å være en av de som kan stikke av med gullstøvelen, men i år er konkurransen jevnere enn på lang tid.

Firedobbel førsteplass

Da Messi reddet seieren mot Atlético på søndag med sitt frisparkmål – og muligens ligaen – satt mål nummer 24 i ligaen for 30-åringen. Det setter han likt med både PSGs Edinson Cavani, Liverpools Mohamed Salah og Tottenhams Harry Kane; fire spillere på delt førsteplass! Neste mann på listen er Ciro Immobile fra Lazio, kun ett mål bak med sine 23 nettkjenninger.

I racet om gullstøvelen er poengsystemet slik at hvert mål scoret i de fem øverst rangerte ligaene (England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland) blir ganget med to, som gjør at de overnevnte spillerne står med henholdsvis 48 (Messi, Cavani, Salah og Kane) og 46 (Immobile) poeng. Bak disse fem står Benficas Jonas med 30 mål (45 poeng) da målene i den portugisiske ligaen ganges med 1.5. Den nærmeste på listen i Barcelonadrakt er ikke uventet Luis Suárez med 20 mål (40 poeng) sammen med Lewandowski fra Bayern München. Sergio Agüero fra Guardiolas Manchester City er hakket foran de to med 21 mål (42 poeng).

I desember trakk Harry Kane det lengste strået og endte opp som mestscorende i kalenderåret 2017 rett foran Messi. Vil det skje i kampen om gullstøvelen også, eller er den magiske argentineren rett og slett uslåelig når alt kommer til alt og den viktigste delen av sesongen gjenstår? Eller tar Cavani eller Salah steget opp snapper til seg gullstøvelen? Undertegnede sier som Blodstrupmoen: Time vill sjåvv.