Messi sørget for at Barcelona går til returoppgjøret med et viktig bortemål og 1-1

1. omgang

Kampen startet relativt rolig med noen små skremmeskudd fra begge lag. Barcelona tok tidlig initiativ i kampen, og hadde ballen i lange perioder. I det offensive spillet var Messi mye involvert, men de store sjansene uteble for Barça sin del. Det siste kvarteret av omgangen tok Chelsea mer og mer over. Willian skjøt ballen i stolpen ved to anledninger, og Hazard hadde et meget farlig volley-skudd som suste rett over tverrliggeren til katalanerne.

2. omgang

Barcelona hadde som i første omgang, mest ball i andre omgang også. Ter Stegen fikk to susere mot seg fra Willian i første omgang. Den gangen gikk begge i stanga. Men Willian beviste at alle gode ting er 3, og fikk omsider målet sitt etter nok et langskudd.
Rundt 10 minutter senere skulle forsvaret til Chelsea gjøre livet litt enklere for Barcelona og Messi. Christensen spiller ballen rett i beina til Iniesta, som dytter ballen videre til Messi. Han kan da nærmest tuppe ballen forbi keeper Courtois. Dermed kan Valverdes menn reise ganske så fornøyde tilbake tilbake til Barcelona, som har et bortemål å spille på.

Vurderinger

Ter Stegen (5): God med ballen i beina i de fleste tilfeller. Kunne ikke gjort noe med målet til Chelsea, og får ikke noe særlig mer enn det å bryne seg på.
Roberto (6): Brukbar kontroll på Hazard. Har noen flotte involveringer offensivt, og gjør få feil i løpet av kampen.
Piqué (6): Ikke like trygg som sin stoppermakker. Virker som han sliter med farten til angrepsspillerne til Chelsea. Gjør dog ingen store feil, og rydder opp i enkelte hodedueller.
Umtiti (7): Den beste forsvarsspilleren i kveld mener undertegnede. Gjør ingen feil, og virker utrolig rolig når han blir presset av Chelsea-spillerne.
Jordi Alba (6): Hyppig med fremover som vanlig, men utretter ikke spesielt mye. Dårlige odds på å treffe en lagkamerat med sine innlegg langs bakken, med tanke på at Chelsea stort sett alltid hadde mange spillere i feltet.
Rakitic (5): Litt shaky og gjør mange farlige beslutninger som kunne gått verre enn det gjorde. Lever farlig ved flere anledninger med tanke på ganske tidlig gult kort, noe som gjør at han ikke kan bidra like bra defensivt som han pleier.
Busquets (7): Meget god og viktig defensivt i denne kampen. Har en lang tå på flere tilfeller. Flink til å tre gjennom ledd, men de kreative spillerne får ikke utnyttet det i kveld. Det skal selvfølgelig ikke Busken lastes for. Kunne vært litt mer opp i Willian på 1-0 scoringen, så der må det trekkes litt.
Paulinho (3): Får en ganske stor sjanse i starten i av kampen. Ellers bidrar han med svake touch og flere feilpasninger. Senker tempoet ved flere anledninger også.
Iniesta (6): Gjør noen fine involveringer, men også noen meget svake. Dette skjedde spesielt i første omgangen. Han er flinkere til å treffe på pasningene i andre omgangen, og serverer i tillegg en meget viktig ball til Messi som fører til 1-1. Godkjent, men ikke så mye mer.
Suárez (6): Jobber knallhardt som vanlig. Ingen praktkamp fra Suarez i dag, men han skal ha pluss for flere gode involveringer, til tross for at det ikke ble noe stort ut av det.
Messi (7-BB): Veldig involvert og god gjennom kampen. Omtrent alle forsøk på å skape sjanser går gjennom argentineren i kveld. Absolutt ikke hans beste kamp i kveld, men han blir likevel BB i kveld.