Philippe Coutinho er endelig og offisielt spiller for FC Barcelona. Brasilianeren signerte kontrakten under hans offisielle presentasjon for klubben mandag ettermiddag der han også viste seg fram på Camp Nou foran en haug av katalanere som hadde tatt seg fri fra lunsj for å få sitt første skue av 25-åringen i blaugrana-drakten.

Hele seansen avsluttet med pressekonferanse på Camp Nou hvor over 150 journalister satt tettpakket for å forevige brassen første ord som Barcelona-spiller.

– Jeg har mange ganger drømt om å score et mål i denne drakta.

– Det er veldig sterkt emosjonelt sett for meg å kle på meg drakten til en av de viktigste klubbene i verden.

– Jeg var aldri i tvil om jeg skulle signere for klubben, og det er en ære for meg å skulle spille sammen med mine helter. Jeg håper på å nyte det og vinne troféer.

Her kommer høydepunktene fra pressekonferansen og Coutinhos uttalelser:

Messi og Suárez

– Jeg er heldig som kommer til å kunne si jeg har spilt sammen med Messi og Suárez. Leo Messi er en spektakulær spiller. Jeg er veldig glad for å gjenforenes med Luis Suárez igjen. Det er en ære, han er en go venn som har hjulpet meg mye.

Hvorfor Barcelona?

– Det er min drøm å komme hit og en sjanse som dette er helt unik. Det er lett å velge Barça for de er det beste laget i verden. De har det beste spillerne og mine idoler spiller her også.

Forholdet til Neymar

– Jeg er god venn med Neymar og vi har kjent hverandre siden vi var små gutter. Vi spiller sammen på landslaget og han har fortalt meg gode ting om klubben, blant annet at stemningen i garderoben er fantastisk. Det gjorde Luis Suárez og Paulinho også.

Champions League

– Jeg kan jo ikke spille i Champions League i år, men jeg har fem ytterligere år her og håper på å spille i Champions League så mange sesonger som mulig.

Posisjon på banen

– Jeg vil bare gjøre fansen fornøyd, derfor blir det opp til manageren. Min jobb er å jobbe hardt for å hjelpe laget.