Barcelona valgte å hvile flere viktige spillere fra start i hjemmekampen mot Sporting.
Med to skadde nøkkelspillere ute av troppen i Iniesta og Umtiti var det tydelig at Valverde ikke ville risikere noe i forkant av de kommende kampene, og på benken fant man blant annet Messi, Busquets, Ter Stegen og Jordi Alba.
Valverde fant likevel ikke plass til spillere som Arnaiz og Alena i troppen, og gjorde det dermed tydelig at dette er en kamp han ønsker å vinne, selv med en gruppeseier som allerede på forhånd var relativt sikker.
Tam og sjansefattig første omgang
De første 10 minuttene fikk vi se et Barcelona-lag som skapte sjanser på en annen måte enn vi er vant til. Det ble forsøkt å slå flere høye pasninger inn i Sportings 16-meter, noe som ikke kan sies å være suksessoppskriften mot de tre midtstopperne til Sporting. Med en snitthøyde på 1,91 meter hos bortelagets tre midtstoppere virket ikke dette som veien å gå, og Mathieu&Co slapp til lite i kampens innledende minutter.
Etter 24 minutter skulle Barcelona få sin største sjanse hittil i kampen når Suarez lekkert vender seg forbi Sebastian Coates. Det er kun en god redning fra Rui Patricio som hindrer Barcelona fra å sette kampens første mål.
Dette ble også det eneste hjemmelaget klarte å skape, i det som må sies å være de minst kreative 45 minuttene man har sett av Valverdes disipler på en stund. Med 65% ballbesittelse og kun et skudd på mål var det tydelig at noe måtte forandres i andre omgang.
Messi tidlig i oppvarming
Sporting-trener Jorge Jesus må ha fått med seg i pausen at Juventus var i ledelsen mot Olympiakos, for etter pause var det overraskende nok bortelaget som gjorde de første byttene. Inn kom Gelson Martins og Bas Dost, to spillere som begge kan gjøre det vanskelig for hvilket som helst forsvar.
Valverde svarte med samme mynt, og kun 30 sekunder ut i omgangen snørte Lionel Messi og Sergio Busquets på seg fotballskoene og begynte å varme opp.
Corner-mål og Messi-bytte
Alle innleggene skulle likevel betale seg til slutt. Mens Messi er i ferd med å kle på seg og entre banen kan en Paco som får gå opp merkelig alene stusse inn 1-0 etter en Denis-dødball. Kun minuttet etter entrer mannen som av mange regnes som tidenes beste spiller banen til øredøvende jubel fra fansen.
Sporting er ikke ufarlige de heller, og Bas Dost burde nok satt sin mulighet alene med keeper kun minutter etterpå. Får ballen fra fem meter etter et nydelig innlegg, og slike sjanser må sitte om man skal få med seg noe fra mektige Camp Nou. Heldigvis har Barcelona en av verdens beste reservekeepere i Cillessen, og med en fantastisk redning får han ballen vekk fra Barcelona-buret.
Valverde valgte etter scoringen og Dost-muligheten å ta ut Pique til fordel for Busquets. Det har vært tydelig at Barcelona-treneren ønsker å spare spillere, og med Umtiti og Masch allerede ute hadde det nok vært krise om også Pique skulle pådratt seg noe i dag.
Etter 75 minutter forlater Suarez banen til fordel for Paulinho. Nok en gang går uruguayaneren målløs av banen, noe som ikke er noe sjokk, men snarere nok en skuffende kamp fra det som for kun et år siden ble karakterisert som verdens beste spiss.
Sjanser i begge ender mot slutten
At det blir sjanser med Messi på banen er ingen hemmelighet. Argentineren skaper både rom og muligheter for seg selv og andre, og med han på banen fremstår Barcelona brått som et mye farligere lag på den siste tredelen. På den andre siden av banen kommer Bas Dost til nok en mulighet i det 83. minutt, men nok en gang er nederlenderen uheldig, og volley-forsøket hans går over mål.
Barcelona får muligheten til å sette spikeren i kista kun minuttet før vi passerer 90, men Paco er uheldig og kommer borti en utrusende keeper med avslutningen sin. De skal derimot få målet sitt et minutt på overtid. Mathieu glemmer at han byttet ut blått og rødt til fordel for grønt og hvitt i sommer, og sklir inn 2-0 etter et innleggsforsøk av Denis.
Dermed kan Barcelona-spillerne sette dra hjem til familie og venner med tre poeng i sekken og nok en smultring imot på en meget grå dag.
Vurderinger
Cillessen – 6
Cillessen har ikke mye å jobbe med i dag, men er flink til å spille seg ut av forsvar. Når Sporting først får muligheten er han likevel på rett sted til rett tid, og skuddet til Bas Dost fra 5 meter blir parert mesterlig. En redning som alle keepere i verden ville vært stolte av!
Semedo – 5
Semedo er med både opp og ned uten at han blir spesielt merke til. Gjør jobben og slipper ikke til mye på sin høyreside.
Pique – 5
Gjør en grei kamp mot en motstander som legger seg lavt og skaper lite. I tospann med Vermaelen har han kontroll på det meste før han blir tatt ut etter 60 minutter for Busquets.
Vermaelen – 5
Solid kamp av Vermaelen, noe som vil glede de fleste smånervøse Barcelona-supportere. Trygg med ball og tøff i duellene og viser at han definitivt vil være med i diskusjonen frem mot El Clasico.
Digne – 5
I likhet med Semedo er han med både opp og ned uten å havne i søkelyset. Gjør jobben uten å utmerke seg, og leverer en solid kamp.
Rakitic – 4
Rakitic som anker i første omgang var tynn suppe. Bruker et sekund mer enn det vi er vant til fra Busquets i samtlige situasjoner, og spiller som oftest på det trygge. Kommer inn i en mer vant posisjon etter hvert, og spiller seg en karakter opp.
Gomes – 4
Mangel på selvtillit kan være avgjørende for en fotballspiller, noe Gomes er et levende bevis på. Med en «gullballen-klausul» i kontrakten sin kan man trygt si at man forventer mer enn det som har blitt levert av Gomes siden hans ankomst, og i dag er ikke noe unntak. Har en halvfarlig sjanse på et langskudd, men utenom det blir han for usynlig.
Denis – 7 (BB)
Denis prøver der de andre på midtbanen ville stoppet opp og spilt støtte, og får betalt i form av to målgivende pasninger, og en banens beste på spillerbørsen.
Vidal – 4
Vidal kan løpe han, men viser ikke at han kan særlig mye annet i rollen som kantspiller. Skaper ingenting, men gjør en manns jobb over hele linja.
Suarez – 3
Suarez kommer nok en gang til en stor mulighet uten å klare å legge til noe på målkontoen. En spiss uten scoringer blir som en kebab uten kjøtt, og slik Suarez ser ut i dag ville han definitivt vært på vegetar-menyen. Byttes ut for Paulinho de siste 15 minuttene.
Paco – 5
Fikk et mål Paco, og gjorde jobben slik han skulle. Ser likevel ikke ut som en spiss som kan starte de større kampene dessverre, og Paco må nok opp noen hakk om det er dette han er ute etter.
Innbyttere
Messi – 5
Kommer inn uten å være den mest motiverte spilleren på banen, men tar likevel med seg en ro og trygghet inn på banen som virker å få hele laget til å motiveres. Skaper et par sjanser, men drar hjem uten å få med seg hverken mål eller assist.