Det ble som ventet en tøff tur til Mestalla for katalanerne. Barcelona klarte likevel å presse frem en scoring mot slutten, som gjør at de fortsatt er ubeseiret.

1. Omgang

Første omgang startet i en relativt rolig stil. Barcelona hadde mye ball, men kom ikke til noe særlig store sjanser den første halvtimen. Valencia på sin side, satt tilbake og ventet på en gylden mulighet til å ta en kontring, uten at det ble noe ut av det i starten.
Etter en halv time skulle derimot oppgjøret ta fyr. Messi skyter like utenfor sekstenmeteren. Keeper Neto får ikke fast grep på ballen og ser den passere streken og i mål. Problemet var at det så ikke dagens dommerteam. Mens enkelte Barcelona-spillere løper for å feire scoringen, viser det seg at dagens dommer Villanueva har vinket spillet videre. Reprisen viste i etterkant at ballen var klart inne, og Barcelona og Messi ble snytt for scoring.
Suarez hadde hatt en relativt stille omgang, med unntak av noen avblåsninger for offside. Etter rundt 40 minutter for Suarez omsider sjansen sin etter brytekamp med venstreback Gaya. Urugayaneren fikk litt for skrått hold og klarte ikke å overliste Neto.

2. Omgang

I motsetning til starten på 1. omgang, var det Valencia som tok styringen i kampen. Barcelona slet med det høye presset til Valencia, og det tok en god stund før de fikk kampen inn i sitt spor. Omgangen bestod i større grad av tøffe dueller, frispark og gule kort.
Etter 59 minutter måtte Ter Stegen og resten av forsvaret gi tapt mot Valencia sitt angrep. Etter et flott innlegg fra venstresiden kunne Rodrigo bare tuppe inn 1-0 for Valencia.
I etterkant av scoringen hadde Valencia god kontroll, og Barcelona virket sjokkerte. Suarez fikk en sjelden mulighet, der han ikke stod i offside, men han klarte ikke å overliste keeper Neto etter å ha skutt fra skrått hold.
Det måtte litt Messi-magi til for å få hull på byllen. En nydelig ball fra Messi går hele veien til venstreback Alba, som tar ballen på volley og smeller ballen i nettet.
Det ender altså 1-1 etter en meget intens og dramatisk kamp. Klubbene skiller fortsatt fire poeng, men Madrid-klubbene er to poeng nærmere toppen.

Vurderinger

Stegen: (6) Lite å gjøre i 1. omgang. Får noe mer å gjøre i 2. omgang, men har god kontroll i de fleste situasjoner. Kan ikke klandres for scoringen til Valencia.
Semedo: (4) Ikke brukt like flittig som Alba på venstre, men var med en del frem uten å skape noe særlig. Klarte heller ikke å henge med venstresiden til Valencia på 1-0 målet og resten av kampen.
Vermaelen: (5) Vår skadeforfulgte Belgier starter sin første kamp på år og dag i La Liga. Man merker at han sliter med tempoet til Zaza og Moreno ved flere tilfeller. Han er heller ikke like besluttsom som sin franske stopperkollega.
Umtiti: (9-BB) Europas beste midtstopper akkurat nå? Får inn ei lang tå i omtrent alle situasjoner utenom én. Vinner hodedueller, taklinger og brytekamper mot Valencias spissduo gjennom hele kampen. Resultatet kunne sett veldig annerledes ut uten Umtiti!
Alba: (8) Løp og løp gjennom hele kampen, og kombinerte fint med Iniesta mens han var på banen. Fikk betalt for sin innsats til slutt med en flott scoring. Mer av dette Alba!
Rakitic: (4) En anonym kamp av kroaten. Virket til tider ukonsentrert og spilte ellers helt ok. Ikke helt der han bør være, Rakitic.
Busquets: (7) Trygg og god som vanlig. Strør pasninger som bare han kan, og virket aldri stresset under press.
Iniesta: (6) Iniesta var kanskje den som var mest involvert i første omgang. Det virket som det var spanjolen som ville mest i starten. Ble etter hvert mer usynlig og sliten, og ble byttet ut for Deulofeu.
Paulinho: (5)Jobbet bra, men for mye dårlige touch fra Paulinho i dag. Ingen stor kamp av brasilianeren, men heller ikke elendig.
Messi: (5) Det ble ikke helt Messis kamp dette her. Prøver og prøver, men pasningene blir til tider upresise. Er også litt uheldig som slår pasninger til en Suarez som stort sett er i offside. Tar seg litt opp i andre omgang, og slår en nydelig ball til Alba på 1-1 scoringen.
Suárez: (2) Suarez våknet ikke i dag heller. Gjør en grei innsats i første omgang, uten at det blir det helt store. Velger å sette opp et telt bak forsvaret og bli i offside hele 2. omgangen. Meget svakt av uruguayaneren.