Den tidligere Olympiakos-treneren skulle få et gledelig gjensyn med gamleklubben på Camp Nou.
Barcelona startet i kjent stil kampen med et massivt press, og spesielt på høyresiden til Deulofeu og Roberto ble det skapt svært mye i den første omgangen. Suarez kom til en stor mulighet etter kun et par minutter, men stussen fra Umtiti var dessverre et par centimeter for lang, og uruguayanerens tåspiss er en skostørrelse for kort til at den ballen havner mellom stengene.
Deulofeu fortsatte å terrorisere de greske seriemesterne, mens Iniesta på sedvanlig vis sto på midten og strødde rundt seg med pasninger. Slik blir det gjerne mål av, og det er Deulofeu som står bak 1-0 når han banker ballen på Dimitrios Nikolaou, som på uheldig vis setter ballen i eget nett.

Hjemmelaget med sjansebonansa – Pique med rødt kort

Barcelona kunne, og burde, hatt flere mål enn det ene de gikk inn med til pause. Messi spilte gjennom Suarez alene med keeper, men akkurat som vi er blitt vant til å se denne sesongen brenner det som må sies å være en av verdens beste spisser nok en stor mulighet. Iniesta, som gjorde en god første omgang, slo også et perfekt innlegg til Paulinho, som headet i tverliggeren. Brasilianeren fikk også et mål annulert, etter en korrekt offsideavgjørelse av dommeren.
Det var likevel rett før pause vi skulle få omgangens største hendelse. Deulofeu skyter ballen, og keeper parerer. Returen havner rett på Pique, som på ekte Arild Sundgot-vis dytter ballen i mål med en blanding av armen og låret. Dette får dessverre den skotske dommeren William Collum med seg, og gir Pique dagens andre gule kort. Barcelona må dermed spille de siste 45 minuttene med 10 mann.

Messi setter fyr på andre omgang

De første 15 minuttene av andre omgang bar preg av at Barcelona var blitt redusert til 10 mann. De var likevel det førende laget, men med en noe mer forsiktig tilnærming til kampen var det et kjedelig første kvarter av andre omgang. Etter 60 minutter bestemte imidlertidig Messi seg for at han ville gi tilskuerne valuta for pengene, og smeller et frispark fra rundt 20 meter i nærmeste hjørne.
Kun tre minutter senere kjører samme mann finteshow på dødlinja før han sender ballen 45 grader gjennom samtlige spillere inne i Olympiakos 16-meter. På motsatt side av 16-meteren dukker Lucas Digne opp, og får æren av å legge på til 3-0.

Grekerne med sen redusering

Etter 3-0 skåringen skapte Barcelona en del farligheter, selv om det kunne virke som om de fortsatt hadde et gir inne. Olympiakos får med seg en redusering i det 90. minutt uten at det burde bekymre hjemmelaget nevneverdig, og Valverde kan absolutt være fornøyd med kampen.

Vurderinger

Ter Stegen – 6
Kan ikke klandres for reduseringen, noe som forsåvidt er hans eneste mulighet imot. Trygg med ballen i beina og gjennomfører en brukbar kamp.
Roberto – 5
Får lite å jobbe med defensivt, men er heller ingen trussel i den offensive delen av spillet.
Umtiti – 6
Nok en solid kamp av franskmannen. Tar ansvar sammen med Mascherano i Piques fravær i 2.omgang, og slipper knapt til noe som helst.
Pique – 2
To ekstremt unødvendige gule kort som er med på å redusere Barcelona-trusselen i andre omgang. Her er det bare å ta selvkritikk Gerard, rødt kort for hands i motstanderens 16-meter blir for tynt.
Digne – 7
Er villig til å bli med fremover, og får også med seg en fortjent skåring. En av de bedre kampene i Barcelona-trøya for vårt franske hurtigtog.
Busquets – 6
Busquets er usynlig hele kampen. Da er han vanligvis også god. Styrer midtbanen med sitt gode gamle kortpasningsspill.
Iniesta – 8(BB)
Vår spanske artist er på jobb i dag. Strør rundt seg med pasninger og vender flere ganger spillet på nydelig måte. Finnes det en spiller som får ting til å se enklere ut?
Paulinho – 6
Gjør en brukbar kamp på midten. Man merker at brasilianeren tilfører noe Barcelona har savnet, med sin fysiske tilstedeværelse. Kunne også fått et mål når han header ballen i tverliggeren.
Deulofeu – 7
I dag var du god, Gerard! Får kun 45 minutter på banen, men er en konstant trussel. Står også for dagens første mål når han banker ballen inn i en gresk spiller. God søknad om mer spilletid.
Messi – 7
Meget anonym første omgang av Messi. Viser i løpet av en tre minutters periode i 2.omgang hvorfor han er verdens beste når han først banker ballen i mål på et frispark, før han kjører lekestue inne i feltet og får en målgivende til Digne. Målpoengene trekker opp, men ikke noen høydare.
Suarez – 5
Luis, Luis, Luis… Mannen ser ut som han ikke vet hvor målet står lenger, selv om han er mer positivt involvert i spillet enn tidligere. På dette tidspunktet i fjor hadde nok Suarez stått med minst 2 mål etter kampen.
Innbyttere
Mascherano – 6
Kommer inn og gjør jobben, ingenting mer og ingenting mindre. Full kontroll.
Rakitic – 5
Kommer inn og gjør i likhet med Mascherano det han skal. At han kun spiller 20 minutter hindrer han likevel i å hoppe opp et hakk på karakterskalaen.