Under et intervju med hans personlige sponsor, Red Bull, legger han ikke skjul på at situasjonen Barcelona har befunnet seg i har vært vanskelig, men at det heller ikke er over enda.

–Vi skal jobbe enda hardere for å innhente forspranget til Real Madrid og selv om det kanskje er en vanskelig oppgave så har historien vist at alt kan skje.

Han refererer til det som skjedde under fjorårets sesong, da Barcelona hadde en 12 poengs ledelse over Real Madrid, men endte kun ett poeng foran ved sesongslutt.
Han tilføyer også at det er flere kamper igjen å spille:

–Det er fortsatt et hav av kamper igjen å spille og i disse kampene kan alt skje. Jeg har til nå vunnet syv trofeer med Barcelona og vil fortsatt ha flere. Vi er ekstremt fokusert og sultne på å vinne tittelen om vi så må kjempe for den.

Neymar har ikke vært blant de øverste på scoringslisten denne sesongen, men har vært en ildkjempe uten like og har også vært blant de beste spillerne til tross for hans mål-statistikk.

–Det er selvfølgelig skuffende å ikke skåre mål når man har massevis av sjanser, men jeg ønsker å jobbe hardere og at det forhåpentligvis snur snart. Men nå er jeg kun fokusert på å vinne kamper og spille opp mot det jeg er god for, så får heller målene komme en annen gang.

Han forteller også at han har flere mål han enda ikke har satt og jobber hardt for å utvikle seg videre.

–Det er ikke mangel på ambisjoner og utfordringer. Jeg har fortsatt mye å gjøre og det er fortsatt titler jeg enda ikke har fått mulighet til å vinne.

En smilende Neymar avslutter med at drømmen er å løfte VM-pokalen med det brasilianske landslaget.

–Jeg dagdrømmer om VM, det er det største målet mitt. Å vinne VM for mitt hjemland håper jeg går i oppfyllelse. Jeg skal jobbe hardt frem mot 2018 og skal gjøre det jeg kan for å bli en bedre spiller.