Når årets FIFA-spiller og trener kåres, er ingen av Barcelona-spillerne tilstede under selve arrangementet. De skal nemlig forberede seg til onsdagens kamp mot Athletic Bilbao.
Det skriver i hvert fall klubbens offisielle presse før arrangementet som avholdes i Zurich i kveld. Klubben sender sine representanter i president Josep Maria Bartomeu, Jordi Mestre, Silvio Elías, Òscar Grau, Albert Soler , Robert Fernández og Raúl Sanllehí.
Selv om det pleier å være en vane å se Barcelona-spillerne på plass under det årlige arrangementet, hvor årets FIFA-spiller og FIFA-trener kåres, må de altså i år klare seg uten disse som allerede i gang med å forberede seg til onsdagens åttedelsfinale mot Athletic Bilbao.
Lionel Messi igjen blant de tre nominerte
Som vanlig forkortes listen fra 22 spillere til tre og Lionel Messi kan igjen smykke seg blant de tre gjenstående.
De tre nominerte er: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann
Fra før av har han vunnet prisen i 2009, 2010, 2011, 2012 og 2015. Han kom også på andreplass i 2007, 2008, 2013 og 2014
Statistikken taler for Messi
Alle de tre nevnte spillerne har hatt ett fint år, men den som virkelig har vist seg verdi tittelen som beste spiller i 2016 er Lionel Messi.
Argentineren kan notere seg med 78 målpoeng (50 mål og 28 assist)
Portugiseren kan notere seg med 53 målpoeng (38 mål og 15 assist)
Franskmannen kan notere seg med 38 målpoeng (20 mål og 10 assist)
Messi ble også kåret til verdens beste playmaker i 2016, her var ingen av de andre nominerte blant topp 10.
Statistikken tilsier også at han hadde flest driblinger, flest nøkkelpasninger, flest gjennombruddspasninger, flest sjanser skapt og flest frisparkscoringer i verden i 2016. Messi har også vært banens beste spiller i flere kamper enn Ronaldo og Griezmann, samt har en vesentlig høyere snittrating for 2016 enn sine to konkurrenter.
Flere kritiske til kåringen
I et år hvor Ballon d’Or ble utdelt på bakgrunn av mest suksessfulle år med klubb og landslag, skulle FIFAs første forsøk på sin nye pris FIFA The Best være nettopp for å hedre enkeltspillerens kvalitative og kvantitative bidrag i kalenderåret 2016. Som statistikken viser burde stemmegivningen således være bortimot enstemmig i fordel argentineren, men ryktene tilsier at også denne prisen vil ende i armene til den portugisiske målsniken, som på mange internasjonale lister ikke figurerer blant topp 3 beste spillere i verden 2016.
Flere har uttalt seg kritiske til validiteten bak en slik kåring når det differerer såpass mye mellom hva kåringen etter sigende står for, og hvilke kriterier den gis for.
Men dersom Lionel Messi ikke skulle vinne denne premien heller til tross for et komplett overlegent år rent statistisk, tar neppe hovedpersonen dette så tungt, og da bør heller ikke massene legge for mye vekt på det.
Selve gallaen og utdelingen ser du på Eurosport fra kl. 18.00 i kveld.
Ta gjerne en saklig diskusjonen rundt hva dere tror blir utfallet, og hvorvidt det virker riktig.