Etter seks måneder i klubben, der han for alvor har stilt inn en høy temperatur under trøya, sier han til klubbens intervjuer at han aldri kunne vært mer tilfreds enn det han er nå.
Med et bredt smil rundt munnen satt Umtiti i stolen og fortalte åpenlyst om hans forhold til klubben, men også om byen.

–Barcelona er en stor klubb, og jeg har alltid sett på det som en stor prestisje å spille for dem. Da overgangen var i boks og jeg flyttet til Barcelona, var det akkurat som å komme hjem.

Den høyreiste, kraftige, franskmannen la også til hvor mye det betydde å få henvendelse fra den katalanske storklubben.

–Det var ganske spesielt å bli kontaktet, det var virkelig en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg kunne ikke tro det i starten

Midtstopperen, som går inn i sin andre halvdel av sin første sesong, har for alvor gjort seg varm i trøya med ubegripelige prestasjoner. Ikke bare er han hodesterk, luftsterk og løpskraftig, men hans tilnærming til ballen er noe han får godt bruk for i Barcelona.
I tillegg til de nevnte kvalitetene, så har han alltid holdt punktligheten på topp. Det å møte tidsnok til treningene, det å lytte til treneren og selvfølgelig gjøre sin del av jobben har alltid vært en essensiell del av hans læringsprosess.

–Jeg har fått god opplæring hjemmefra, hvor min mor alltid var streng på at leksene måtte gjøres selv om jeg hadde trening. Hun mente at kombinasjonen av trening og skole var veldig viktig for utviklingen.

–De gangene jeg ikke gjorde leksene, fikk jeg heller ikke gå å trene. Min mor har spilt en stor rolle i utviklingen.

Han er også en genuin musikkentusiast og sier at musikken er viktig for å skape et godt forhold.

–I garderoben hører vi ofte på musikk både før og etter trening og kamp. Musikken hjelper oss å holde humøret oppe.

Avslutningsvis legger han også til at han er ekstremt fokusert på jobben sin som fotballspiller.

–Jeg vil fortsette å trene hardt for å oppnå mitt mål som fotballspiller. Det nytter ikke å bare ha to gode kamper, det kan alle få til, men jeg vil at de gode prestasjonene mine skal vare ut en hel sesong