En god kamp endte uavgjort på Camp Nou denne desember ettermiddagen, med noe bismak for culés da Barcelona var nære ved å dra seieren i land.

Vurderingene

Marc-André ter Stegen (7): Stod i hovedsak trygt og godt i dag, tyskeren, men med et mål imot blir han likevel trukket litt uten å kunne klandres for målet.
Sergi Roberto (6): Spilte greit gjennom hele kampen, men skapte store rom for Real Madrid for å kontre i på Barças høyreside, der stort sett sjansene til Real Madrid kom fra.
Gerard Piqué (7): Stod trygt og godt i forsvar. Er alltid en av de som blir mest tent av disse oppgjørene. Likevel fikk Real Madrid det litt for lett til tider for å komme til sjanser.
Javier Mascherano (8): Dagens bauta i forsvar som rydder opp og ofrer alt alltid. Startet dog kampen farlig der han kunne skaffet Real Madrid to straffer bare iløpet av førsteomgang. Er utrolig god i gjennvinningsfasen; kampen ville nok sett veldig annerledes ut dersom Mascherano ikke hadde spilt i dag. Burde passet bedre på Ramos ved utligningen.
Jordi Alba (7): Spiller en litt svart/hvitt-kamp. Forover er han nesten ikke å se — som vi jo er vant til. Mens bakover i banen gjorde han en viktig jobb med å plukke opp løse baller i feltet, gå i dueller og er med å rydde opp i forsvar.
Ivan Rakitic (4): Var ganske usynlig i dag og ble byttet ut til fordel for Iniesta etter en times spill.
Sergio Busquets (9 BB): Du store all verden! Er oppe å snuser på en 10’er i dag, Sergio. I likhet med Mascherano ville nok kampen sett ganske annerledes ut uten ham. Lekte til tider med Real Madrid og sendte Isco på flyet hjem til Madrid med en fantastisk vending. Vi har sett det mange ganger før, men likevel er han så iskald at hans prestasjon alene var verdt inngangspengene for de 98.500 tilskuerne.
André Gomes (6): Fikk tillit fra start i dag og kom seg gradvis mer og mer inn i kampen. En god prestasjon i hans første El Clásico.
Lionel Messi (7): Kanskje ikke så utslagsgivende som vi er vant til, men fikk med seg noen gode øyeblikk i denne kampen også. Hadde også sjansen til å bli matchvinner da han ble nydelig frispilt av Iniesta, men satte sjansen utenfor.
Luis Suárez (8): Vår redningsmann offensivt i dag. Jobbet og jobbet utrettelig og får atpåtil et mål som reddet poeng i dag. En god jobb av Uruguyaneren i og med at dette er en vanskelig dag på jobb.
Neymar (4): Spiller en spesielt svak kamp, ifølge undertegnede. Men kvikner heldigvis til etter målet og Iniestas innhopp. Noterer seg for en flott og viktig assist da han setter opp Suárez. Vil likevel ikke tenke på hvor mange balltap og svake pasninger vi fikk se av brassen i dag.

Innbytterne

Andrés Iniesta (8): Innhoppet, comebacket og stemningen er verdt en 10’er i seg selv, men uansett er det fantastisk å se hva en spiller av Iniestas kaliber gjør med matchen. Hele laget samler seg og jobber bedre sammen med en gang illusjonisten entrer banen. Burde notert seg for en fantastisk målgivende hadde Messi vært på hugget i dag, men i dag ville det seg ikke. Styrte kampen på sedvanelig Xavi-måte, til tross for målet imot mot slutten av kampen. Likevel gledet han alle culés’ herter ved å være tilbake på banen igjen, don Andrés.
Arda Turan N/A: For lite spilletid
Denis Suárez N/A: For lite spilletid