Chileneren besto idag den fysiske testen og skrev dermed under på kontrakten som holder ham i Barcelona i 4 år.
Rundt klokken 08.00 startet seansen hvor han poserte utenfor klubbens kontorer. Der ble han møtt av media og en større mengde fans.
Videre besto han den fysiske testen, som alle spillere må igjennom, hvorpå han også skrev under på kontrakten. Mange supportere hadde samlet seg på Camp Nou for å se spilleren i den nye drakten hvor han også fikk lekt seg med fotballen.
Til slutt tok han imot en sedvanlig stor mengde spørsmål under pressekonferansen — som ikke bare handlet om han.
For under pressekonferansen brukte media muligheten til å spørre Zubizarreta om hva som skjer på overgangsmarkedet. Svaret var veldig generelt og det samme som alltid.

– Vi forteller dere alt når ting er offisielt, men vi kommer ikke til å kommentere dette i dag.

Det mest spennende svaret “Zubi” ga, var når han fikk spørsmål om forsvaret, som det trengs store forsterkninger til.

– Vi er fullt klar over at forsvaret vårt må forbedres, men vi kan ikke bare gå ut å signere hver eneste spiller vi vil ha. Vi har flere alternativer denne sommeren og kommer til å signere spillere til vårt forsvar.

Media lurte også på om Bravo vil være førstevalget og hvorfor han valgte en klubb som allerede har signert en annen keeper og om det kanskje er en risiko for Bravo.

– Hvorfor skal jeg ikke velge å gå til Barcelona? Jeg ser på denne overgangen som en utfordring hvor jeg må stå godt i mål for å beholde plassen min. Det er motivasjon, ikke risiko, noe jeg alltid har hatt i alle andre klubber jeg har spilt. Jeg tror Ter Stegen og jeg kommer til å kjempe hardt om å beholde plassen vår, og det er opp til treneren å bestemme hvem som skal forsvare målet vårt.

Claudio Bravo er dermed den tredje signeringen for klubben denne sommeren etter Ter Stegen og Rakitic, i tillegg til at Deulofeu og Rafinha har kommet tilbake. Det ser også ut til at klubben kommer til å signere mer denne sommeren, hvem tror du kommer inn?