Hele åtte spillere står i fare for å måtte forlate klubben eller miste den kommende sesongen for Barcelona til fordel for et utlån ifølge sport.es.
Allerede neste uke begynner FC Barcelona sesongforberedelsene til 2016/2017-sesongen og sportsdirektør Robert Fernández kan få mye å gjøre i disse dager. Ikke bare har han naturligvis vært involvert i de tre signeringene Luis Enrique foreløpig har foretatt seg i Denis Suárez, Samuel Umtiti og Lugas Digne, men når det kommer spillere inn betyr det også følgende — noen må ut.
Fernández har allerede startet «operasjon exit» ettersom Sandro Ramírez, Marc Bartra og Dani Alves har forlatt klubben, men fortsatt kan det være opptil åtte floker til som må løses.
Claudio Bravo: Barça skal være klare til å satse fullt på Marc-André ter Stegen, derfor kan den chilenske målvakten, som skal ha fått bud fra Manchester City, ende opp i England sammen med Pep Guardiola. Barcelona vil selge for 20 millioner euro, mens Transfermarkt anslår Bravos verdi til 15 millioner.
Thomas Vermaelen: Den belgiske midtstopperen har generelt sett stor konkurranse om plass i forsvarsrekka, spesielt nå etter Umtitis ankomst til klubbe. Selv om det har ryktes at Roma og til og med Arsenal har vært interessert er West Ham det mest sannsynlige alternativet. Barça vil ha 12 millioner euro for Vermaelen.
Douglas Pereira: Fullbacken fra Brasil sitter i en vanskelig knipe. Han ser overhodet ikke ut til å være i Luis Enriques planer, han vil selv ikke returnere til Brasil og det er ingen tilbud fra andre La Liga-klubber.
Adriano Correia: Brasilianerens framtid ser ut til å ligge et annet sted enn i Barcelona da Lucas Digne er hentet inn for å kjempe om venstreback-plassen mot Alba. Adriano skal ha vært i samtaler med Lazio, men Barça vil ikke at han skal forlate klubben gratis. Det kan også hende brassen ender opp i eget hjemland.
Cristian Tello: Etter å ha vendt seg til tilværelsen i Fiorentina vil vingen fra Sabadell fortsette sin tjeneste i Italia, noe som høres greit ut, men problemet er finansielt. Barça vil ha åtte millioner euro, men Fiorentina vil redusere den prislappen. Tilbud har også kommet fra England (Swansea og Liverpool) der pengene er tilstede i større grad, men det skal ikke ha fått Tello til å skifte mening.
Alen Halilovic: Kroaten gjorde godt ut av seg under låneoppholdet hos Sporting Gijón og Barcelona er villige til å fortsette samarbeidet, men Valencia skal ha slengt seg med i en kamp om 20-åringen der et kjøp med tilbakekjøpsklausul er aktuelt fra Barcelonas side. Foreløpig er ingenting konstatert.
Martín Montoya: Siste halvdel av forrige sesong spilte høyrebacken for Real Betis, men hans låneperiode er allerede slutt. Det er ikke sikkert spanjolen returnerer til Benito Villamarín da han er blitt linket til Fenerbahçe.
Alex Song: Den kamerunske midtbanespilleren har fortsatt et år igjen i kontrakten med Barcelona. West Ham ville ikke forlenge låneavtalen til 28-åringen og dermed er det ingen løsning på hans framtid enn så lenge. Galatasaray skal dog ha forespurt seg om en avtale for Song.