Det nærmer seg El Clasico i den spanske ligaen og begge lag jobber iherdig for å ha alle sine spillere tilgjengelig for årets største kamp. Vi har tatt en titt på hvilke spillere som kan være nødt til å se kampen fra tribunen.
FC Barcelona
Rakitic – Kroaten pådro seg en mild hamstringskade mot Villarreal i forrige la liga kamp og ble det ble bestemt av det kroatisk landslaget at han ikke kunne spille etter deres egne tester bekreftet problemet. Ivan gikk da glipp av kampene mot Israel og Ungarn de påfølgende dagene, og han er ventet å være ute i seks dager mens behandlingen pågår i Barcelona. Foreløpig ser alt ut til å gå i orden for Rakitic som får to uker hvile før kampen mot Real Madrid.
Busquets – Spanjolen har en brukket finger i høyre hånd men han er i god nok stand til å spille. Derimot valgte Spanias trener Vicente Del Bosque og teamet å sende Busquets tilbake siden kampene mot Italia og Romania kun var vennskapskamper. Det ser også i dette tilfellet ut som om Busquets får to uker med hvile og er klar til match mot Real Madrid til helgen.
Sandro – Unggutten ble skadet på trening før kampen mot Getafe for et par uker siden. Det ble da fortalt at han ville sitte minst seks uker på sidelinjen før han kunne returnere til fotballen. Han hadde nok kanskje ikke fått spille denne kampen uansett, men kunne vært en type joker på slutten av kampen. Sandro spiller ikke El Clasico for denne gang.
Jordi Alba – Det første virkelige offeret for “FIFA-viruset” ser ut til å kunne bli Jordi Alba. Ifølge Rac1 forstuet Alba ankelen i landskampen mot Romania i helgen. Det er ikke klart om han vil være klar for lørdagens kamp, men det vil gjennomføres flere tester mandag ettermiddag for å fastslå omfanget av skaden og hvor lenge han trenger å hvile. Skulle det vise seg at han ikke får spille vil antageligvis Jeremy Mathieu være det beste alternativet for Luis Enrique. (PS: Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer om skaden).
Real Madrid CF
Sergio Ramos – Forsvarskjempen startet kampen mot Romania men ble byttet til pause. Ifølge flere nettsteder klaget Ramos over å ha vont i skulderen og/eller ryggen. Dermed ønsket hverken den spanske treneren eller Ramos selv å fortsette kampen og ble tatt av for å være trygg. Likevel kan det være at skaden som Ramos har slitt med en god stund er slått opp og det kan bety at han går glipp av El Clasico. Men vi antar at han starter kampen med tanke på at han er en veldig viktig del av forsvaret til Real Madrid.
Når vi summerer opp ser det ut til at begge lag skal kunne stille med sin normale startoppstilling. Det er to store spørsmålstegn rundt en spiller på hvert lag; Vil Jordi Alba og Sergio Ramos starte kampen? Real Madrid har Varane og Pepe som kan steppe inn for kapteinen. Riktignok er det nok i Barcelona man bør være mer nervøse rundt sin spiller, da skaden til Jordi Alba kan virke mer seriøs enn noen annen. Isåfall kan vi forberede oss på at Mathieu starter kampen, som ikke har hatt sin beste sesong så langt for FC Barcelona.
Hvordan tror du lagene ser ut på lørdag? Stiller vi toppet lag med en småskadet Jordi Alba?
Uansett; El Clasico er like om hjørnet!