Enrique snakket med pressen i forkant av søndagens oppgjør hjemme på Camp Nou mot Athletic Bilbao i ligaen. Det første av tre kamper i og med at nettopp Bilbao er Barças motstandere i Copa del Rey-kvartfinalene.
Med La liga i tankene var ikke Barça-sjefen i tvil om at heller ikke dette oppgjøret kommer til å bli noe mindre fartsfylt enn de vi tidligere har sett:

— Det kommer til å bli en kamp uten pusterom.

— Begge lagene kjenner hverandre godt og det kommer ikke til å bli lett. De er et komplett lag.

Enrique brakte opp det første oppgjøret fra Supercopa de España da baskerne regelrett knuste katalanerne 4–0 hjemme på San Mamés:

— Jeg har den første kampen i supercup-finalene som referanse da de hindret oss i å vinne alle seks troféene.

Til tross for å ha tapt supercup-troféet til Athletic i fjor holdt ikke Enrique tilbake på skryten av baskerne:

— De er en klubb jeg har bendret i flere år. Men vi har motivasjon fra da vi tapte det sjette troféet til dem. Jeg skulle ønske vi møtte et annet lag [i cupen] med tanke på kampprogrammet.

Arda Turan, Aleix Vidal og fremtiden

Nykommerne Arda Turan og Aleix Vidal har fått verdifull spilletid av Enrique etter at de endelig kunne begynne å spille for klubben på nyåret. Enrique sa følgende om sine ferske disipler:

— Deres prestasjoner har ikke overrasket meg fordi [selv om de ikke har splt] har de jo trent alle disse månedene, men jeg tror fortsatt de vil forbedre seg etterhvert som de kommer i kampform.

Til slutt kommenterte han de kommende utfordringene laget står foran i tiden fremover:

— Januar er travel, og kommer vi videre i cupen vil februar bli like travel. Den siste tredjedelen av sesongen er snart her, som vil si at den beste delen av sesongen er i anmarsj. Det er ikke et problem, det er motivasjon!