Enrique viste tillit til de unge da Barça tok med seg poeng fra Leverkusen.
Med åtte endringer i lagoppstillingen etter kampen mot Valencia var det en spennende lagoppstilling der mange unggutter hadde fått tillit fra start mot Leverkusen, noe som gjorde det vanskelig å forutsi resultatet før kampstart. Her er vurderingene fra den siste Champions League-kampen i 2015.

Vurderingene

Ter Stegen (9 BB): Står trygt og godt i buret, men må se seg overlistet av Chicharito etter en snau halvtime. Et offensivt Leverkusen skapte en god del sjanser, særlig mot slutten av kampen, men sisteskansen vartet opp med mange gode redninger og ble vår redningsmann til det ene poenget i dag.
Adriano (3): Henger ikke med på det defensive når Leverkusen kjører nedover Barças høyreside. Slår til med en lekker hælflikk i det ene øyeblikket, men misser en enkel pasning i det neste. Ingen god kamp av brassen.
Bartra (5): God start på kampen fra midtstopperen. Der resten av laget blir stresset, står spanjolen fram som trygg i forsvaret, men Leverkusen fortsetter sitt gode spill og stresser forsvaret ytterligere. Ser ut til å miste mer fokus utover i kampen og er farlig nære å skaffe seg sitt andre gule for dagen.
Vermaelen (5): Slurvete start. Glipper markeringa ved utligningsmålet til Leverkusen og er uaktsom i klareringene. Er dog sterk i lufta og så ut til å ta seg mer sammen utover i kampen.
Alba (5): Får veldig lite hjelp til å skape noe fremover på banen, men spiller greit på det defensive. Får mye og gjøre og viser tydelige tegn på svakhet reint fysisk. Syter og klager en god del gjennom hele kampen, det skaper ikke spesielt god stemning. Blir byttet ut til fordel for Cámara.
Rakitic (7): Flott assist til Messi på 1–0-målet da han avventer situasjonen og slipper ballen på perfekt tidspunkt. Den nykomponerte midtbanen blir underlegen Leverkusens, noe som gjør at Rakitic og co. jager mer ball enn de eier den.
Kaptoum (6): Får sin Champions League-debut, og dét fra start. Undertegnede er imponert over at Kaptoum og Samper presterer på et så høyt nivå som de gjør i dag da de vanligvis er vant til 3. divisjon i Spania. Til tross for Leverkusens høye press fra start klarer Kaptoum på strålende vis å stadig gjøre riktige valg og skape tid og rom for seg selv og andre. Er midtbanens beste i starten av kampen og spiller en meget god debut.
Samper (6): Viser gode tendenser, men sliter med tempo og fysikk. Bruker ofte litt for lang tid, som fører til unødvendige ballmiss tidlig i kampen. Men så blir han varm i trøya og spiller seg mer og mer inn i kampen. Da får vi noen glimt av hva som bor i gutten. I likhet med Kaptoum, synes undertegnede det er sterkt gjort å spille på dette nivået mot et sterkt Leverkusen-lag når hverdagen vanligvis er 3. divisjon i Spania. Er nære en 7’er i dag.
Messi (7): Starter på et herlig løp da han kommer til scoringen sin og avslutter på typisk Messi-vis. Sikkert. Samarbeidet mellom han selv, Munir og Sandro er så og si ikke-eksisterende og Messi gjør ikke stort for at det skal bli noe av det heller. Kjører mye solo og strør ut til kantene, men det ender som regel i ingeting, noe som naturligvis ikke handler om Messis prestasjon, men poenget er at i dag ble det vanskelig for argentineren å skape.
Sandro (4): Jobber hardt og løper utallige meter i kveld, men det skapes lite offensivt for Barcelona i kveld, da blir det vanskelig og kjedelig å spille spiss.
Munir (4): Er lite innvolvert de gangene det kan skje noe offensivt, men er til stadighet nede for å hjelpe Alba defensivt. Ingen spesielt god kamp av Munir som heller ikke klarer å skape et samarbeid med Sandro og Messi, men Alba er nok glad for hjelpen han fikk.

Innbyttere

Gumbau (5): Blir byttet inn da det er en halvtime igjen å spille og får kjenne på nivået. Markerer seg hverken positivt eller negativt.
Cámara (N/A): Kommer inn med positiv energi og gode initiativ fremover. Drar også på seg et soleklart gult kort. For lite tid til vurdering.