Mandag ble det klart at Messi og Neymar, sammen med Cristiano Ronaldo, er de tre finalistene til den gjeve prisen.
Lionel Messi og Neymar Jr. er nominert som to av de tre finalistene til FIFAs prestisjetunge Ballon d’Or 2015. Blant 23 semifinalister ble de to Barçaspillerne sammen med portugisiske Cristiano Ronaldo på mandag offisielt annonsert som finalistene. Andre spillere fra Barcelona i semifinalen var Luis Suárez, Andrés Iniesta, Ivan Rakitic og Javier Mascherano. Vinneren vil motta den velkjente gullballen 11. januar under gallaen i Monaco.
I 2015 har Messi og Neymar vært den kanskje største offensive drivkraften i laget, sammen med Suárez, som har vært en viktig faktor til lagets suksess i den foregående sesongen, da Barça dro i land en historisk trippel.

Messi på pallen for niende gang

Messi som så velkjent er firedobbel vinner av prisen er den mestvinnende i historien. Alle disse fire kom sammenhengende fra 2009 til 2012, noe som gjør Messis Ballon d’Or-eventyr ekstra spesielt. Siden den lille magikeren i 2007 endte på tredjeplass, har han fortsatt til gode å bli utelatt fra finaleplassen.
I 2015 har Messi i skrivende stund spilt 48 kamper i alle turneringer hvorav han har startet 45 av dem. På disse står argentineren med 44 mål og 21 målgivende.

Neymar får sin finale-debut

I sin tredje sesong for FC Barcelona har Neymar klatret hele veien opp til å bli rangert som en av verdens tre beste spillere, ifølge FIFA. Han blir med det den første brasilieneren i en finale siden Kaká vant prisen i 2007.
Driblefanten har virkelig fått fart på sakene i 2015, et år hvor han i skrivende stund står med 50 kamper spilt hvorav hele 49 er fra start. På disse har Neymar scort 41 mål og slått 12 målgivende pasninger.