Det som naturligvis var ønskelig, ser nå ut til å ikke bli noe annet enn et ønske — nemlig at Lionel Messi spiller «El Clásico».
Det er spanske Sport som melder at argentinerens skaderestitusjon ikke går som forventet. Kneskaden Messi pådro seg under kampen mot Las Palmas 26. september skal etter nye rapporter å dømme, ikke være leget til 21. november da Barça er gjester på Santiago Bernabéu i hovedstaden Madrid.
Årsaken skal være at Messi ikke klarer å bygge opp styrke nok i kneet til å tåle belastningen av kontinuerlig løping, innenfor denne tidsrammen. Med 18 dager igjen til storoppgjøret mot Real Madrid, har enda ikke Lionel begynt å løpe igjen.

Klubben tar det rolig

Alle i FC Barcelona — fra presidenten til trenere og spillere — har fra dag én siden skaden skjedde, vært tydelige på at det viktigste er å få Lionel tilbake 100% skadefri. Om det skjer til El Clásico eller en annen kamp er irrelevant, så lenge han er ordentlig klar til å gi alt når han først kommer tilbake.
Dette er ikke første gangen Messi er ute med skade. Tatt de forrige skadene i betraktning, skal også hovedpersonen selv være fast bestemt på å ikke komme tilbake før skaden er 100% leget. For å se på det positive i situasjonen, er det heldigvis ingen kamper som på død og liv må vinnes så tidlig i sesongen.