2-1 mot Las Palmas der laget ikke imponerte nevneverdig. Stikkord for lørdagskampen: Messi skadet, Suàrez tomålsscorer, brent straffe av Neymar. Her følger vurderingene:

Vurderingene

Ter Stegen (6): Lite å gjøre gjennom hele kampen, og kan ikke klandres for hvordan målet til Las Palmas blir scoret på.
Sergi Roberto (8): Helt rå kamp igjen av Sergi Roberto! Motorerte opp og ned langs høyreflanken som om han kun har spilt i den rollen hele livet. Et fantastisk innlegg til Suàrez og stålkontroll defensivt. Her har vi kanskje gjort sommerens beste kjøp? PS: Nære å få banens beste idag.
Piqué (7): Stålkontroll bakover lørdag kveld. Skal nevnes at Las Palmas ikke hadde mye å by på fremover på banen. Kunne med hell reddet målet i mot, men var iallefall riktig plassert.
Bartra (6): God bakover på banen sammen med sin makker. Få arbeidsoppgaver riktignok.
Adriano (5): Som sine to medarbeidere i midten var det lite å gjøre for Adriano, men han klønet noe forferdelig med ballen i bena lørdag ettermiddag. En håndfull feilpasninger og feil avgjørelser i første omgang gjør at undertegnede velger å trekke ham – riktignok ikke så mye mtp. at hans feil ikke skapte totalt kaos i forsvar som det kunne gjort mot et bedre lag.
Mascherano (6): Litt over middels kamp av argentineren. Et fantastisk skudd i andre omgang som ville stått igjen som helgens høydepunkt hadde den bare gått inn. Gjorde en grei jobb defensivt i par med Busquets, men fikk ikke så mye å jobbe med. Helt i slutten av kampen gjør han flere brølere som kunne kostet oss seieren – men laget holdt heldigvis tett.
Busquets (5): En forferdelig start med mange feilpasninger og dumme løsninger, men han reiste seg i andre omgang og viser god kvalitet på midten. Kanskje ikke den samme kreative kraften som Iniesta, men absolutt en god nummer to.
Rakitic (7): Magiske finesser fremover på banen med finter og pasninger, akkurat som å se Xavi i sine glanstider.
Messi (N/A): En skade tidlig sørger for at Messi ikke kan spille mer enn 10 minutter av kampen. Vi følger skaden her på Blaugrana.no
Suárez (8 – BB): Scoret to flotte mål der han viser seg som den målmaskinen som vi husket fra Liverpool tiden. Stod frem når laget manglet sin argentinske juvel og bar laget frem.
Neymar (5): Absolutt en kamp Neymar ønsker å glemme så fort som mulig. Bommet på straffe, samt veldig lite “killer-instinkt” foran mål. Flott pasning til Sandro mot slutten av kampen som sistnevnte ikke klarte å sette i mål.

Innbyttere

Munir (6): Kom inn for Messi tidlig i første omgang og gjorde ikke mye ut av seg. Har en fin flikk til Sergi Roberto som sistnevnte assisterer Suàrez sitt andre mål.
Sandro (5): Kommer inn for Munir mot slutten av kampen og fikk en fantastisk mulighet til å avgjøre kampens spenning men satte ballen utenfor alene med keeper. Ellers lite synlig.
Gumbau (N/A): For lite spilletid.