Guttedrømmen ble endelig virkelighet for Barça-spilleren som på lørdag fikk sin debut for Brasil.
Som far, så sønn. Rafinha fulgte i sin fars fotspor (Mazinho) da han spilte sine første minutter for Brasils førstelag mot Costa Rica, lørdag. Kampen endte 1–0 til Brasil etter et mål fra Hulk, og kampen ble spilt på Red Bull Arena i New Jersey.

— Det er den lykkeligste dagen i mitt liv. Jeg har ved uttalige anledninger forestilt meg dette øyeblikket, men realiteten var mye bedre.

Byttet inn sammen med Neymar

Rafinha ble sammen med sin lagkamerat i Barça, Neymar, byttet inn da det gjenstod knapt ti minutter av kampen. Dette var Neymars første kamp for Brasil etter han ble suspendert under Copa América i Chile i sommer. De to kom inn for hendholdsvis Luiz Gustavo og Douglas Costa.
Rafinha, som stort sett alle andre fotballinteresserte brasilianske barn, vokste opp med å imitere deres helter i Brasils bakgater. I Rafinhas tilfelle, var det heltene som vant VM i 2002, med spillere som Ronaldo, Rivaldo, Edmilson og Ronaldinho.

— Da jeg var liten pleide jeg og min bror, Thiago, å spille fotball i Vivendas de Barra (et nabolag i Rio de Janeiro) og vi lekte alltid at vi var en av spillerne fra landslaget. De har vært min motivasjon til å bære denne drakten.