I sin første kamp for Chelsea tok det Pedro kun 20 minutter å score sitt første mål; hans 100. mål totalt.
Chelsea har fått en tøff start på årets Premier League der de før dagens kamp stod med to kamper uten seire. Det ville derfor vært snakk om en aldri så lite krise dersom de regjerende seriemesterne skulle åpne sesongen med tre strake uten en eneste tre-poenger. Da var det godt for Mourinho & co. at nysigneringen Pedro fra Barcelona kunne bidra til å snu trenden og ikke minst vise fram seg selv i det som ikke bare var hans første Premier League-kamp, men første offisielle kamp uten Barcelona-trøye.

Pedro essensiell i førsteomgang

Etter en treig åpning som skulle se ut til å bli tøff for Chelsea da West Bromwich fikk straffespark, snudde de vondt til godt etter at Courtois reddet straffen til Morrison. Fra og med det tidspunktet fikk Chelsea mer fart på sakene og spesielt «vår» Pedro som tok initiativ til et aldri så lite raid som endte i debut-scoring før klokken hadde nådd 20 minutter. Ikke lenge etter var spanjolen igjen på farten da Chelsea kom på en kontring. Pedro fikk ballen på høyrekanten og smalt ballen inn mot midten til en Diego Costa som hadde løpt seg fri.
Ikke lenge etter reduserte Morrison for West Bromwich etter brasse-målgivende av angriper Rondón, men Pedro skapte flere farligheter for Chelsea da han blant annet dro av et par mann på lekkert vis på høyrekanten før han serverte Willian på 10-12 meter. Dessverre for gjestene på The Hawthorns brant brasilianeren den store sjansen. I det 35. minutt satte også en annen spanjol sitt første Premier League-mål, da signert Azpilicueta som satte 1–3 til pause.

Rødt kort og baklengsmål

Andreomgang startet på verst tenkelig måte for Chelsea da kaptein John Terry skapte frispark rett utenfor sekstenmeteren etter å ha dratt ned Rondón og pådro seg et rødt kort. Kun minutter etter var Morrison igjen på farten og utlignet til 2–3 med en perfekt heading i krysset bak Courtois.
I det 84. minutt ble Pedro tatt av banen til fordel for Mikel da Mourinho ville være forsiktige i sluttminuttene i og med at Chelsea spilte med ti mann. Og med det var en strålende debut unnagjort for Pedro.
Til tross for at kanarifuglen ikke lenger er å finne i Barcelona-drakt, ønsker undertegnede Pedro lykke til på fotballferden i England og Chelsea FC.