La Liga-trioen Luis Suárez, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er de tre finalistene i UEFAs kåring av sesongens beste spiller i Europa.
Ikke uventet er det vår egen Leo Messi og Real Madrids Cristiano Ronaldo som nok en gang er finalister til en gjev individuell pris. UEFA Best Player Award 2014/2015 har dog en ny finalist i Luis Suárez som for første gang er i det celebre selskapet av Messi og Cristiano, vel fortjent. Vinneren av prisen blir annonsert 27. august på en galla i Monaco der også trekningen til gruppespillet i Chamions League vil finne sted.
Nok et Barça-bidrag som akkurat ikke nådde opp til finaleplass var Neymar. Brassen endte på femte plass under stemmingen med 23 poeng, kun et poeng bak Champions League-finalist Gianluigi Buffon på fjerde. Juventus hadde flere gode kandidater blant de topp ti beste i Andrea Pirlo, Paul Pogba, Carlos Tévez og Arturo Vidal. I tillegg lurte Chelseas Eden Hazard seg med på hendholdsvis 6. plass.
Prisen som blir stemt frem av journalister fra 54 forskjellige land er kun inne i sitt femte år og har blitt vunnet av to Barcelona-spillere før. Messi stakk av med den første prisen i 2011 mens Iniesta vant den i 2012. I 2013 stakk franske Ribéry av med prisen før Cristiano Ronaldo vant den i 2014. Skulle storfavoritt Messi stikke av med prisen blir han altså førstemann som vinner prisen to ganger.