FC Barcelona B kunne seile inn til en komfortabel 7–0-seier over Horta lørdag.
Etter at tidligere Barcelona-spiller Gerard Lòpez tok over som manager for Blaugranas unggutter tidligere i sommer har laget fått en umiddelbar opptur, noe de sårt trengte etter katastrofen forrige sesong da de endte sist på tabellen og dalte rett ned i Segunda B. I sommerens sesongoppkjøring har dog laget scort 15 mål på 3 kamper og viser en helt ny glød.

Suárez, Samper og Gumbau

I kampen var de tre overnevnte spillerne — som alle har trent med førstelaget i sesongoppkjøringen — å se i startoppstillingen, og alle spilte de første 45 minuttene. Samper og Gumbau, de to midtbanespillerne, har til tross for kampen nå dratt til Firenze sammen med A-laget for å være med i troppen som skal møte Fiorentina søndag kveld.
Barça B tok tidlig initiativ i kampen mot førstedivisjonslaget i Catalonia, Unió Atlètica Horta da Doungou satte 1–0 etter innlegg fra Palencia. Kun minutter senere kom det et selvmål av Horta før Babunski økte til 3–0.

Maxi Rolón fortsatte målfesten

Manager López prøvde ut en helt annen startellever i andreomgang for å teste forskjellige kombinasjoner, noe som ikke funket noe dårligere. Med en mer direkte spillestil i de siste 45, kom det også flere mål for La Masia-studentene. Maxi Rolón puttet to etter målgivende fra Godswill og et straffespark, samtidig som Juste og Aitor puttet et mål hver. Dermed endte kampen 7–0 til Barcelona B, noe som kan tyde på at vi har en god sesong i vente for klubbens unge talenter.
Meget positive nyheter, selv om motstanderen ikke var av det beste slaget i denne kampen. B-laget er tilbake på treningsfeltet på mandag på Ciutat Esportiva.