Barcelonas nettoutgifter fra de siste fem årene overstiger Real Madrids, melder Sport.
Det er nettstedet Transfermarkt som viser til tallene der Barça har et netto forbruk på 243 millioner euro siden 2010. Real Madrid på deres side har 164 millioner, mye på grunn av at de har solgt spillere for gode penger. Bare Di María (€75m) og Özil (€45m) har alene skrapt sammen smått 120 millioner euro for hovedstadsklubben.
Los blancos er som regel ikke nølene med å bla opp sedlene for spillere når det trengs, mens i løpet av de fem siste årene er det altså Barça som kommer dårligst ut av overgangspolitikken mellom de to lagene, hva angår penger. Når det dreier seg om trofeer derimot, har fortsatt blaugrana overtaket på de hvite fra Madrid da lagene står med hendholdsvis 13 og 8 titler fra og med 2010/2011-sesongen.

Presidentvalget kan endre forholdene

Bruken av penger i FC Barcelona — kjøpe spillere kontra bruke talenter fra La Masia, valg av draktsponsor osv. — har vært en opphetet debatt en god stund. Kanskje blir presidentvalget 18. juli muligheten til å snu på trendene dersom det anses som nødvendig da mange mener det går i strid mot klubbens prinsipper og verdier.